Afstudeerstage design digitale euro

Opslaan
U moet u aanmelden of
een account maken om een vacature op te slaan.
Denk als stagiair bij DNB mee over hoe consumenten de digitale euro kunnen gaan gebruiken en ervaren.

Jij hebt impact

Bij DNB werk je met impact op financiële stabiliteit en duurzame welvaart. Door de toenemende digitalisering verandert de betaalmarkt razendsnel. Daarom werkt DNB samen met de andere centrale banken in het eurogebied, aan een digitale variant van onze bekende munten en bankbiljetten: de digitale euro. Als de centrale banken besluiten tot uitgifte van de digitale euro zal deze een unieke rol krijgen binnen het betaallandschap. Maar hoe het publiek met dit nieuwe concept kan omgaan moet verder onderzocht worden en daar werk jij aan mee!

Zo doe je dat als stagiair bij DNB

Je werkt bij DNB binnen het digitale euro team en wordt door dit team begeleid. Je gaat je bezighouden met het ontwerp, en in het bijzonder met de vraag hoe verschillende verschijningsvormen van de digitale euro (bijvoorbeeld in apps op een telefoon of een smart card) het best te begrijpen en te gebruiken zijn voor consumenten. Daarbij draait het ook om de verschillen en overeenkomsten tussen de digitale euro en andere betaalvormen.

Wat ga je precies doen?
Door het toepassen van ontwerpmethodes kom je met concrete voorstellen en aanbevelingen rond vragen als:
 • Hoe ervaren gebruikers het verschil tussen lokaal en online geld?
 • Hoe maak je het verschil tussen publiek en privaat geld duidelijk en is dat wenselijk?
 • Welke verschijningsvormen zijn nodig voor welk type gebruikers?
 • Hoe zorgen we ervoor dat iedereen mee kan doen met de digitale euro, ook mensen die minder digitaal vaardig zijn?


Hier doe je dat

Je werkt als stagiair op ons kantoor in Amsterdam in het digitale euro team bij de afdeling Retail Betalen & Onderzoek (RBO). RBO is een beleidsafdeling van zestien personen binnen de divisie Betalen, Cash & Marktinfrastructuur. Het team houdt zich bezig met alles rondom het betalingsverkeer tussen consumenten en bedrijven. Het digitale euro team is een team van zes personen binnen de afdeling RBO die de Nederlandse inbreng in het Europese digital euro project coördineert. Ons kantoor in Amsterdam is onze thuisbasis, en natuurlijk zorgen we dat je ook vanuit huis uitstekend kunt werken met laptop.

Dit breng je mee

Je hebt interesse in maatschappelijke vraagstukken en het enthousiasme om impact te willen maken. Je zet de gebruiker centraal in je (gebruikers)onderzoek. Je voelt je thuis bij complexe en conceptuele discussies over maatschappelijke systemen en zoekt hierin de relatie tussen systeem en eindgebruiker.

Waar zijn we verder nog naar op zoek?
 • Je bent een academische student in de masterfase van je studie in een product of service design richting (bijv. Industrieel ontwerpen).
 • Je kunt zowel schriftelijk als mondeling goed communiceren.
 • Je bent grafisch sterk.
 • Je brengt eigen initiatief mee.
 • Je bent flexibel, je werkt thuis en op kantoor in Amsterdam.
 • Je bent bij voorkeur beschikbaar voor een afstudeerstage vanaf september 2024 voor 5 of 6 maanden.


Dit bieden we je

Een stage midden in de financiële en economische actualiteit. Bij een betrouwbare en maatschappelijk betrokken werkgever die voortdurend inspeelt op de veranderende eisen van onze omgeving. En die doorlopend innoveert. We staan als instelling midden in de samenleving. We vinden diversiteit en inclusie belangrijk en waardevol. Verschillende perspectieven, achtergronden en inzichten vergroten onze denkkracht. Benieuwd hoe wij dat doen en wat onze collega’s hiervan vinden? Lees en bekijk hier meer.
 • Een stagevergoeding van € 650 bruto per maand, op basis van een 36-urige werkweek.
 • Als je geen studentenreisproduct hebt ontvang je een volledige vergoeding van je OV-reiskosten woon-werkverkeer.
 • Een 36-urige werkweek met variabele werktijden, je kunt bijvoorbeeld 4 dagen van 9 uur werken.
 • Toegang tot interne cursussen, workshops en sportfaciliteiten.
 • Een laptop.
 • Je kunt je aansluiten bij JongDNB, de vereniging voor en door jonge medewerkers van DNB. JongDNB verzorgt inhoudelijke en sociale activiteiten, denk aan studiereizen, lunchseminars en maandelijkse borrels. Een geweldige manier om een netwerk op te bouwen binnen DNB waar je ook later in je professionele carrière nog veel plezier van zult hebben!


Zo solliciteer je bij DNB

01 - Verstuur je sollicitatie

Na het versturen van je sollicitatie ontvang je direct een ontvangstbevestiging per e-mail. Binnen twee weken na het sluiten van de vacature ontvang je een reactie op je sollicitatie.

02 - Gesprek

Tijdens dit gesprek leren we elkaar beter kennen. Dit gesprek vindt meestal plaats met de manager of een ervaren teamlid van de afdeling waar jouw stagevacature uitstaat.

03 - Stagevoorwaarden

Past DNB bij jou? En ben jij de juiste persoon voor de stage? Dan ontvang je van campus recruitment meer informatie over de stagevoorwaarden.

04 - Screening

Na de stagevoorwaardelijke overeenstemming volgt een screening. Het specifieke screeningsprofiel vind je terug in de vacaturetekst. Hier kun je meer informatie vinden over de screening.

05 - Welkom bij DNB

Na het ondertekenen van je stageovereenkomst heten wij je van harte welkom bij DNB! Dit doen we met een introductieprogramma, waarin je kennismaakt met onze organisatie en je nieuwe collega’s. Het interactieve programma bestaat onder andere uit twee introductiedagen.

Solliciteer nu!

Wil jij als stagiair werken met impact? Solliciteer dan direct op deze stage! Als sollicitatie ontvangen we graag uiterlijk 23 mei 2024 een motivatiebrief en je complete cv. Heb je eerst nog vragen? Hieronder staan onze contactgegevens, we vertellen je graag meer!

Voor deze stage is een justitiële screening van toepassing, de stage ingedeeld in profiel 2a. Meer informatie over de screening vind je op deze pagina.

Deze stage is bedoeld om op te solliciteren, niet voor acquisitie.

Vergelijkbare zoekopdrachten: Onbepaalde tijd, WO, Fulltime, Amsterdam, Bepaalde tijd, 1-3 jaar, 3-5 jaar, Banken, € 5.000 - € 7.000, Compliance, € 7.000 - € 10.000, Financiele dienstverlening, Business analist, Financiele Administratie, Risk Management, Risk Analist