Financial controller (3 tot 4 dagen per week)

Taalvaardigheid heb je nodig om jezelf en de wereld om je heen te begrijpen en jezelf te ontplooien.
Kinderen die met plezier lezen en schrijven zijn niet alleen beter in taal maar krijgen ook nog eens betere kansen in de samenleving. De Schoolschrijver maakt - met de inzet van jeugdliteratuur en
kinderboekenschrijvers - kinderen in Nederland taalsterk.

Wie zijn wij?
De Schoolschrijver is een landelijk werkende stichting, gevestigd in het ondernemerscentrum op het WG-plein in Amsterdam. In 14 jaar zijn wij uitgegroeid tot expert op het gebied van lezen, schrijven en taal, voor kinderen van alle niveaus en achtergronden in het primair onderwijs. De positieve impact van De Schoolschrijver is indrukwekkend en regelmatig onderwerp van gesprek in de pers. Onze aanpak is als succesvol erkend door het onderwijsveld en de Nederlandse overheid. Meer informatie vind je op www.deschoolschrijver.nl

Financial Controller (3 tot 4 dagen per week)
Voor de continuïteit van de financiële bedrijfsvoering is het wenselijk een vaste Financial Controller aan te stellen. De positie is per direct beschikbaar. De Financial Controller rapporteert aan de Zakelijk Manager.

Naar wie zijn wij op zoek?
Je hebt hart voor kinderen en wilt werk met maatschappelijk zinvolle impact. Je beseft dat sociaal ondernemerschap essentieel is om blijvende successen te realiseren. Dat betekent dat er veel ruimte is om mee te denken en te werken aan de toekomst van De Schoolschrijver.

Je hebt een achtergrond als financieel-administratieve specialist met ruime ervaring in boekhouden, het maken van begrotingen, jaarrekeningen, het uitvoeren van betalingen, het regelen van verzekeringen, belastingen, verloning en onder andere het opstellen van gedetailleerde overzichten of rapportages voor het management. Je bent dol op cijfers, werkt analytisch, nauwkeurig en kunt het verhaal achter de getallen helder verwoorden.

De stichting financiert haar activiteiten met publieke subsidies, private giften en inkomsten uit haar aanbod naar scholen. Je ondersteunt bij het opstellen van financieringsvoorstellen, het afhandelen van toekenningen of het verantwoorden van de uitgaven. Je denkt vooruit over wat er op ons afkomt en denkt proactief mee in de financiële onderbouwing van onze activiteiten.

Het is voor ons een pre als je ervaring hebt met scale-ups, financieringsvraagstukken of financiële expertise in businessplannen. Graag vertellen we je er meer over.

Waar werk je?
Praktisch heeft het onze voorkeur dat je in Amsterdam of omgeving woont zodat je met het openbaar vervoer gemakkelijk op je werk komt. Als je hybride wilt werken, weet dan dat wij deels vanuit huis kunnen werken, maar voor de sociale hechting en praktische afspraken ook regelmatig
op kantoor samenwerken. Het WG-plein is een bruisende omgeving met op loopafstand onder andere het Vondelpark, de Film- en Foodhallen en de beste ijscoman van Amsterdam, Massimo.

Wat ga je verdienen?
We bieden een salaris van € 4000,00 per maand aangevuld met 8% vakantiegeld, 5% eindejaarsuitkering en een bijdrage voor je pensioen van 8,4%. Uitgaven voor je woon-werkverkeer vergoeden wij op basis van declaraties.

Ben je klaar voor deze stap?
Neem contact op met Maurice ter Bogt, Zakelijk Manager van onze stichting. Bel hem voor vragen, toelichting of het maken van een afspraak op 06-46287699. Je kunt hem ook een e-mail sturen met je motivatie en CV via maurice@deschoolschrijver.nl. De reactietermijn sluit vrijdag 17 mei 2024.


Vergelijkbare zoekopdrachten: Onbepaalde tijd, WO, Amsterdam, Bepaalde tijd, Parttime, HBO, 3-5 jaar, € 3.000 - € 5.000, 5-10 jaar, Betalingen, Dienstverlening algemeen, Financiele Administratie, Randstad, Controller, Financial Controller, Non-profit organisaties