Senior IT Auditor

Opslaan
U moet u aanmelden of
een account maken om een vacature op te slaan.
Zet informatiesystemen en collega’s op scherp om risico’s te beheersen als senior IT-auditor bij DNB.

Jij hebt impact

Bij DNB werk je met impact op financiële stabiliteit en duurzame welvaart. Het streven naar stabiele prijzen, solide financiële instellingen en een goed werkend betalingsverkeer vormt een cruciale taak van DNB. Daarbij zijn betrouwbare en veilige IT-voorzieningen van groot belang. Als senior IT-auditor ben je een belangrijke schakel om deze processen te verbeteren door risico’s te identificeren en te beperken.

Zo doe je dat als senior IT-auditor bij DNB

We hoeven je als ervaren professional in financial auditing eigenlijk niet te vertellen hoe het werkt. Maar DNB is een bijzondere organisatie. Alleen al omdat er meer dan vierhonderd fte aan IT-collega’s volop bezig is met het vergroten van de slagkracht en het realiseren van de digitale transformatie. Dat betekent extra dynamiek bij het helpen van de operationele afdelingen met het inrichten van procescontroles. Via reviews en audits ga je op zoek naar kwetsbaarheden en maximaliseer je de risico-awareness. Een deel van de IT-dienstverlening is uitbesteed aan externe partijen. Jij reviewt hun verklaringen en voert eventueel aanvullende audits uit.

Wat ga je verder nog doen?
 • Je bent een van de gezichten en aanspreekpunten voor onze interne organisatie. Zowel voor het senior afdelingsmanagement als voor relevante externe stakeholders zoals onze externe accountant.
 • Je bespreekt de bevindingen uit audits met het verantwoordelijk senior management en je overtuigt hen de aanbevelingen uit de audits op te volgen.
 • Je monitort op vasthoudende én realistische wijze de opvolging van je aanbevelingen.
 • Je levert een actieve bijdrage aan kwaliteitsverbeteringen binnen de afdeling. Hiertoe volg je onder meer de ontwikkelingen binnen je vakgebied op de voet en je vertaalt deze naar onze eigen organisatie.


Hier doe je dat

De divisie DIT bestaat voornamelijk uit IT-specialisten van mbo tot en met wo, en van alle leeftijden. Jouw toekomstige werkplek is de afdeling CIO-office. Hier werken circa dertig collega’s in een groot aantal disciplines, waaronder Interne Controle, Risico en Kwaliteitsmanagement, Operational Risk Management, Finance en Control, en Innovatie. Binnen DIT bepalen de informele omgang met elkaar en korte lijnen de sfeer. Ons volledig gerenoveerde kantoor in Amsterdam aan het Frederiksplein is vanaf 2025 onze thuisbasis. Tot die tijd werk je op het kantoor naast het Amstelstation. Natuurlijk zorgen we voor een uitstekende inrichting van je thuiswerkplek. Uitgangspunt is dat je ten minste de helft van je wekelijkse werktijd op kantoor bent.

Bij DNB werken we hybride. Ons kantoor in Amsterdam is onze thuisbasis, de plek waar we elkaar ontmoeten, waar we met elkaar kennis delen en (samen)werken. Uitgangspunt is dat je ten minste de helft van je wekelijkse werktijd op kantoor bent. Tegelijkertijd is er ook voldoende ruimte om een werkplek en -tijd te kiezen waar we ons werk het beste kunnen doen en waar we zo veel mogelijk waarde kunnen toevoegen. En natuurlijk zorgen we dat je ook thuis uitstekend kunt werken met laptop, telefoon en een goede thuiswerkplekinrichting.

Dit breng je mee

De onderste steen bovenhalen, daarvoor zet jij je analytische kracht in. Je bent resultaatgericht en koersvast in complexe afstem-, advies- en overlegsituaties. Scherp en onafhankelijk onderzoek kenmerkt je aanpak, evenals tot the point adviezen. Je onderbouwt je oordeel gedegen en je laat je niet uit het veld slaan door een stevige discussie.

Waar zijn we verder nog naar op zoek?
 • Je denkt en werkt minimaal op hbo-niveau. Bij voorkeur bestaat je inhoudelijke bagage uit een academische master op een relevant gebied, zoals IT Risk Management, RE of CISA.
 • Je hebt ten minste twee jaar werkervaring als IT-auditor, consultant, IT-riskmanager of kwaliteitsmanager bij grote organisaties.
 • Je beschikt over concrete kennis van en ervaring met (audits van) technische systemen (zoals Cloud, database management systemen en netwerken) en de bijbehorende problematiek rond informatiebeveiliging. Aangevuld met ITSM-processen, zoals ITIL en ISO 20000).
 • Kennis van technologische ontwikkelingen zoals cloud, data analytics en cyber security is een pre.
 • Je communiceert uitstekend in het Nederlands en in het Engels, zowel mondeling als schriftelijk.


Dit bieden we je

Een 36-urige werkweek - 32 uur kan ook - met werk midden in de financiële en economische actualiteit. Bij een betrouwbare en maatschappelijk betrokken werkgever die voortdurend inspeelt op de veranderende eisen van onze omgeving. En die doorlopend innoveert. We staan als instelling midden in de samenleving. We vinden diversiteit en inclusie belangrijk en waardevol. Verschillende perspectieven, achtergronden en inzichten vergroten onze denkkracht. Het maakt niet uit wie je bent, waar je bent geboren, waar je in gelooft en van wie je houdt. We zijn vooral nieuwsgierig naar jouw drive naar maatschappelijk effect. Benieuwd hoe wij dat doen en wat onze collega’s hiervan vinden? Lees en bekijk hier meer.

Dit biedt jou volop kansen je verder te verdiepen en nieuwe ervaringen op te doen. In Nederland, maar ook daarbuiten. Je start met een jaarcontract, bij goed functioneren en wanneer de (organisatorische) omstandigheden niet wijzigen is er uitzicht op voortzetting.

De overige goede arbeidsvoorwaarden die horen bij deze functie:
 • Een salaris van minimaal € 4.300,-- en maximaal € 7.000,-- bruto per maand, wat neerkomt op een bruto jaarsalaris van minimaal € 65.000,- en maximaal € 106.500, op basis van een 36-urige werkweek (inclusief 13e maand, representatievergoeding en vakantiegeld). De uiteindelijke inschaling is onder meer afhankelijk van je kennis en ervaring.
 • Vrije keus wanneer jij je 13de maand, 8% vakantietoeslag berekend over 13 maanden en een vrij besteedbaar persoonlijk budget van 5,9% van je 12-maandssalaris laat uitbetalen.
 • Pensioenopbouw op basis van middelloon met voorwaardelijke indexatie. Eigen bijdrage in de premie 6,83%.
 • Een volledige vergoeding van je OV-reiskosten woon-werkverkeer óf vergoeding van je reiskosten met eigen vervoer tegen € 0,23 per km.
 • Een internetvergoeding van € 50,-- netto per maand.
 • Veel mogelijkheden jezelf door opleiding en training zowel vakinhoudelijk als persoonlijk te blijven ontwikkelen.
 • Een goede balans tussen je professionele en je privéleven. In deze functie is het mogelijk om 4 dagen van 9 uur te werken.


Zo solliciteer je bij DNB

01 - Verstuur je sollicitatie

Na het versturen van je sollicitatie ontvang je direct een ontvangstbevestiging per e-mail. Binnen twee weken ontvang je een inhoudelijke reactie op je sollicitatie.

02 - E-assessment

Voor de meeste vacatures vragen wij je om een online assessment te maken voorafgaand aan het eerste gesprek. Het assessment bestaat uit cognitieve testen en/of een persoonlijkheidsvragenlijst, en kun je gewoon thuis uitvoeren.

03 - Eerste gesprek

Tijdens dit gesprek leren we elkaar beter kennen. Dit gesprek vindt meestal plaats met de manager of een ervaren teamlid van de afdeling waar jouw vacature uitstaat en een recruiter.

04 - Tweede gesprek

Wanneer zowel jij als wij positief zijn na het eerste gesprek zien we je graag nogmaals terug. Bij dit vervolggesprek zijn meestal een andere manager uit dezelfde divisie en een (senior) teamlid van de afdeling waar jouw vacature uitstaat aanwezig.

05 - Casus, derde gesprek en/of assessment

Solliciteer je op een functie als toezichthouder of beleidsmedewerker? Dan wordt het eerste of het tweede gesprek vaak gecombineerd met het maken van een schrijfopdracht of een case study. Dit hoor je uiteraard ruim van tevoren. Afhankelijk van het niveau van de functie kan er nog een derde gesprek met de divisiedirecteur en/of een functiegericht (extern) assessment plaatsvinden.

06 - Arbeidsvoorwaardengesprek

Past DNB bij jou? En ben jij de juiste persoon voor de functie? Dan doet de recruiter je een contractaanbod tijdens het arbeidsvoorwaardengesprek. DNB valt als overheidswerkgever onder de Wet normalisering rechtspositie ambtenaren (Wnra). Dit bekent dat medewerkers van DNB de ambtenarenstatus krijgen. Dit wordt tijdens het arbeidsvoorwaardengesprek toegelicht.

07 - Screening

Na de arbeidsvoorwaardelijke overeenstemming volgt een screening. Het specifieke screeningsprofiel vind je terug in de vacaturetekst. Hier kun je meer informatie vinden over de screening.

08 - Welkom bij DNB

Na het ondertekenen van je contract heten wij je van harte welkom bij DNB! Dit doen we met een introductieprogramma, waarin je kennismaakt met onze organisatie en je nieuwe collega’s. Het interactieve programma bestaat onder andere uit twee introductiedagen.

Solliciteer nu!

Wil jij als Senior IT-auditor werken met impact? Solliciteer dan direct op deze vacature! Als sollicitatie ontvangen we graag uiterlijk 16 mei 2024 een motivatiebrief en je complete cv.

Wil je ons nog wat beter leren kennen? Bekijk hier de video's en testimonials van collega's en luister naar onze podcasts. Heb je eerst nog vragen? Hieronder staan onze contactgegevens, we vertellen je graag meer!

Voor de justitiële screening is deze functie ingedeeld in profiel 2a. Meer informatie over de verschillende screeningsprofielen vind je op deze pagina.

Deze vacature is bedoeld om op te solliciteren, niet voor acquisitie.

Vergelijkbare zoekopdrachten: Onbepaalde tijd, WO, Amsterdam, Bepaalde tijd, 1-3 jaar, Parttime, 3-5 jaar, Banken, € 5.000 - € 7.000, Compliance, € 7.000 - € 10.000, Financiele dienstverlening, Financiele Administratie, Risk Management, Risk Analist, Risk consultant, Risk Manager