(Senior) Accountmanager Intensief Beheer Innovatiekrediet

(Senior) Accountmanager Intensief Beheer Innovatiekrediet
Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO)

Functieomschrijving
Hebben innovatieve ondernemingen en het financieren van start-ups en scale-ups jouw belangstelling? Wil je actief bijdragen aan succesvolle nieuwe innovaties? En ook nog werken aan maatschappelijke doelstellingen? Als (Senior) Accountmanager Intensief Beheer bij het Innovatiekrediet maak jij straks hét verschil.

Het Innovatiekrediet is een regeling gericht op het financieren van projecten waarin nieuwe producten worden ontwikkeld. Het gaat om zowel technische/ICT projecten als projecten in de life sciences & health sector. Met hulp van het Innovatiekrediet worden bijvoorbeeld medicijnen tegen Alzheimer ontwikkeld, maar ook audiochips, kweekvlees, x-ray machines en de elektrische stadsbus. 

Doel van het Innovatiekrediet is het stimuleren van economische groei, door het bevorderen van innovatie bij ondernemingen. Je bent de gesprekspartner voor ondernemingen die nieuwe producten, diensten of processen ontwikkelen en in de markt zetten en hiervoor financiering zoeken.

Kern van je taak is het actief beheer van een deel van de totale kredietportefeuille. Het gaat vaak om kredieten van enkele tonnen tot miljoenen. De (Senior) Accountmanager Intensief Beheer is verantwoordelijk voor het zelfstandig behandelen van dossiers van kredietrelaties met een verhoogd risico en/of liquiditeitsproblemen en het afhandelen van andere complexe situaties, zoals faillissementen, schuldeisersakkoorden, bedrijfsovernames, doorstart en veranderingen in de ondernemingsstructuur. In deze situaties wordt de regie overgenomen van de Project Adviseur en is de (Senior) Accountmanager Intensief Beheer het eerste aanspreekpunt voor de klant.

Je signaleert en beoordeelt intensief beheer situaties aan de hand van de gesprekken met de Project Adviseurs, rapportages en plannen van de onderneming, beschikbare financieringsdocumentatie (zoals leningdocumentatie van andere financiers van de onderneming, aandeelhoudersovereenkomsten en investeringsovereenkomsten) en gesprekken met het management van de onderneming. Hierbij ben je gesprekspartner van de founders van de ondernemingen en schuw je niet het management aan te spreken op hun verplichtingen uit de kredietverlening. In andere situaties sta je in contact met de curator van de onderneming.

Je maakt een scherpe situatieanalyse gericht op financiën (slechte resultaten, dalende koers, betalingsachterstand, noodzaak nieuwe financiering), productie (gebeurtenis in de waardeketen, personeelsverloop), markten (verlies klant, mislukte introductie, concurrentie), management (andere CEO, meningsverschillen, informatie van derden, onbereikbaarheid) en integriteitskwesties (fraude, onttrekking middelen, vervreemding activa).

Op basis van deze analyse adviseer je het verantwoordelijk management over een plan van aanpak. Daarbij houd je rekening met de gestelde beleidskaders en geldende wet- en regelgeving.

Periodiek verzorg je rapportages over de ontwikkelingen in de intensief beheer portefeuille. Op basis daarvan adviseer je de programmacoördinator van het Innovatiekrediet over eventueel te nemen maatregelen of over verbeteringen in het aanvraag- en beheerproces. Daarbij dien je ook als vraagbaak voor Project Adviseurs in het reguliere beheer, bijvoorbeeld als het gaat om het vestigen van zekerheden (door middel van pandaktes en -lijsten) of bij juridische herstructureringen bij de kredietnemer.

Je werkt daarbij nauw samen met de andere (4) accountmanagers Intensief Beheer. Je maakt deel uit van een team van circa 25 collega’s met een zeer uiteenlopende achtergrond en expertise.

Voor de (Senior) Account Manager die wij nu zoeken is kennis van en ervaring met de intensief beheersituaties en juridische herstructureringen/faillissementen noodzakelijk. 

Functie-eisen

- Je hebt een WO werk- en denkniveau en een bedrijfseconomische, bedrijfskundige of juridische opleiding afgerond.
- Je hebt minimaal 5 jaar werkervaring bij een restructuring- en recovery afdeling van een bank, bij een investeringsmaatschappij, bij een M&A-/ corporate finance consultancy bureau of bij een advocatenkantoor.
- Je hebt ervaring in beoordelen van businessplannen op bedrijfskundige, commerciële, juridische en financiële aspecten.
- Je hebt ervaring in kredietverlening aan- en financiering van MKB-ondernemingen.
- Je bent bekend met wet- en regelgeving van het vakgebied Intensief Beheer.

Pré:

- Ervaring met de Wet homologatie onderhands akkoord.
- Ervaring met publiekrecht en primaire subsidieprocessen (verlening, vaststelling, opeising etc.).

Verder zijn de volgende competenties belangrijk:

- Je hebt verantwoordelijkheidsgevoel en werkt nauwkeurig
- Je bent in staat snel veel informatie te verwerken en je een kritisch oordeel te vormen op basis van die informatie.
- Je bent communicatief sterk, zowel mondeling als schriftelijk, op verschillende niveaus.
- Voor slecht nieuwsgesprekken draai je je hand niet om, waarbij je er altijd wel voor zorgt dat de relatie met de klant goed blijft.

Arbeidsvoorwaarden
Salarisniveau
schaal 11, schaal 12
Maandsalaris Min €3.662 – Max. €6.320 (bruto)
Dienstverband Arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd
Minimaal aantal uren per week 32
Maximaal aantal uren per week 36

Overige arbeidsvoorwaarden
Naast het salaris ontvang je een individueel keuzebudget (IKB). Het IKB bestaat uit geld (16,37% van je brutojaarsalaris) en tijd. Met het IKB maak jij de keuzes die bij jou passen en kun je een deel van je arbeidsvoorwaarden zelf samenstellen. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om een deel van je maandinkomen te laten uitbetalen wanneer jij dat wenst. Ook kun je dit budget omzetten in verlof en andersom of besteden aan fiscaalvriendelijke doelen. De Rijksoverheid hecht sterk aan persoonlijke groei en loopbaanontwikkeling en biedt daarvoor tal van mogelijkheden. Tot de secundaire arbeidsvoorwaarden behoren onder meer verschillende studiefaciliteiten, bedrijfsfitness, volledige vergoeding van je ov-reiskosten woon-werkverkeer en gedeeltelijk betaald ouderschapsverlof.

Bijzonderheden
Binnen RVO werken wij hybride, en daarmee plaatsonafhankelijk. Verwacht wordt dat minimaal 50% van de werktijd op kantoorlocatie Den Haag wordt gewerkt. Daarnaast kan verwacht worden dat je klanten op locatie bezoekt, naast de 50% die je op kantoorlocatie Den Haag werkt.

Het betreft een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd (met proeftijd)

Sollicitaties worden pas behandeld na sluiting van de vacature.    

Solliciteren?
Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) nodigt je uit op hun site te solliciteren. Via onderstaande knop verlaat je deze site en ga je direct naar het sollicitatieformulier. Het Rijk hecht waarde aan een diverse en inclusieve organisatie. Werken in divers samengestelde teams maakt ons effectiever, innovatiever en het werk leuker. Eenieder wordt daarom uitgenodigd te solliciteren.


Vergelijkbare zoekopdrachten: Onbepaalde tijd, WO, Fulltime, Bepaalde tijd, € 3.000 - € 5.000, 5-10 jaar, € 5.000 - € 7.000, Consultancy, Zuid-Holland, Financieel Manager, Overheid