Medewerker Financiële Administratie (x/v/m)

Wil jij deel uitmaken van de dynamische en inspirerende werkomgeving van het Holland Festival? Krijg je energie van internationale podiumkunsten, het werken met cijfers en alles wat te maken heeft met een boekhouding? Vind je het prettig om zelfstandig te werken? Dan zijn we op zoek naar jou!

Over het Holland Festival 
Al 77 jaar haalt het Holland Festival het beste wat er in de wereld te zien is aan podiumkunsten naar Amsterdam. Het festival vindt plaats op culturele podia en op onverwachte locaties verspreid over de stad. Alle disciplines komen aan bod: theater, dans, muziek, muziektheater, digitale kunst, interdisciplinaire vormen en cross-overs met beeldende kunst en film. Binnen het Holland Festival bieden we je een levendige en internationale werkomgeving . Je werkt in ons mooie kantoor in hartje Amsterdam met uitzicht over het IJ in een vast team van 30 zeer bevlogen professionals. Iedereen zet hun eigen expertise in om elk jaar weer een wereldwijd toonaangevend festival neer te zetten. 

Als Holland Festival willen we graag een afspiegeling zijn van de Nederlandse samenleving. Een geslaagd festival komt voort uit een samenspel van culturen, persoonlijkheden en ervaring. Het succes van onze organisatie staat of valt met de kwaliteit van onze mensen en wat zij meebrengen. We onderschrijven de Code Culturele Diversiteit en passen de methode van inclusief werven toe om mensen gelijkwaardige kansen te geven. Verder maken we gebruik van Realdrives, een drijfveermeting voor individuen, teams en organisaties met als doel om als team effectiever te kunnen samenwerken.

Hoe ziet jouw dag eruit?
In deze dynamische werkomgeving ben je als medewerker financiële administratie verantwoordelijk voor de volledige financiële administratie van het Holland Festival en Stichting Vrienden van het Holland Festival. Je maakt onderdeel uit van de afdeling Bedrijfsvoering, samen met twee collega’s die verantwoordelijk zijn voor het (directie-)secretariaat en bureaumanagement. Je rapporteert aan het hoofd Bedrijfsvoering. Holland Festival kent een eenkoppige directie en kent naast Bedrijfsvoering de afdelingen Programmering, Productie, Communicatie & Marketing en Development. Vanuit je rol sta je in contact met alle vaste en tijdelijke medewerkers, stagiairs en freelancers.

Je zal werkzaam zijn voor minimaal 0,6 fte (22,8 uur per week) in de maanden augustus t/m mei en 1 fte (38 uur per week) in de maanden juni en juli. Het betreft in eerste instantie een tijdelijke aanstelling voor de duur van 1 jaar, met mogelijkheid tot verlenging.

Wat breng je mee?

  • Dankzij jouw zelfstandige werkwijze ben je onder andere in staat om zonder begeleiding uitgaande en binnenkomende facturen te controleren en accuraat te verwerken met behulp van ons boekhoudingssysteem Visma.net (en de koppelingen van dat systeem met het ticketingsysteem Tixly en het Salesforce platform waarmee wij werken). Jij  bereidt  de interim- en jaarcontrole deels voor, draagt zorgt voor de periodieke aangifte van de omzetbelasting, zorgt ervoor dat persoonlijke declaraties en de digitale archivering van financiële documenten op orde zijn en bewaakt de inning van openstaande debiteuren succesvol.
  • In jouw rol kun je soms afhankelijk zijn van de input van anderen om jouw taken efficiënt uit te kunnen voeren. Door jouw proactieve houding trek je bij collega’s aan de bel als je informatie nodig hebt die voor het uitvoeren van jouw werkzaamheden belangrijk zijn. Als bijvoorbeeld een factuur nog niet is goedgekeurd, neem jij het voortouw en herinner je jouw collega hieraan zodat betaaltermijnen worden gehaald en leveranciers de betaling op tijd ontvangen.
  • Door jouw goede Nederlandse schrijf- en spreekvaardigheden ben je onder andere in staat om op een correcte manier informatie te delen met de externe salarisadministratie, te communiceren met het bedrijf dat ons helpt met het boekhoudingssysteem in geval van vragen, en facturen en andere documenten in het Nederlands op te stellen en te verwerken.
  • Door jouw nauwkeurige werkwijze zorg je er bijvoorbeeld voor dat je de maandelijkse salarisuitbetalingen accuraat voorbereidt, facturen correct opstelt, uitstaande bedragen op tijd incasseert en dat afwikkelingen met fondsen (die het festival financieel steunen) netjes worden voorbereid.
  • In de voorbereiding op en tijdens het festival is het druk en maken we allemaal lange dagen. Door jouw stressbestendigheid ben je in staat zelfs tijdens de hectiek vriendelijk en efficiënt met jouw collega’s samen te werken, je doelen te kunnen halen en je taken succesvol uit te kunnen voeren.

Wat bieden we jou?

  • Een salaris tussen EUR 2.843 (schaal 3.0) en EUR 4.488 (schaal 3.15) voltijd bruto (inschaling is afhankelijk van de kennis en ervaring die je meebrengt);
  • Een arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd (één jaar), eventuele verlenging behoort tot de mogelijkheden;
  • Uitstekende arbeidsvoorwaarden (o.a. persoonlijk opleidingsbudget, theaterbudget, mogelijkheid tot thuiswerken, flexibel feestdagenbeleid, personeelsregeling tickets m.b.t. het jaarlijkse festival, personeelsuitjes en maandaglunches). We hechten waarde aan jouw verdere professionele groei en faciliteren dat graag;
  • Een laptop en overige thuiswerkapparatuur in bruikleen.

Hoe kan je reageren?
Als je belangstelling hebt voor de functie, kun je reageren door onderstaande vragen in maximaal 200 woorden per vraag te beantwoorden, dat kan ook d.m.v. een audiobestand van totaal maximaal 7 minuten. Het is niet nodig om een motivatiebrief mee te sturen, wel ontvangen we graag een CV. Graag ontvangen we naast je antwoorden je naam, telefoonnummer en e-mailadres. 

1.      Waarom solliciteer je voor deze rol en wat is jouw motivatie om bij ons te komen werken?
2.     Kun je beschrijven hoe je jouw zelfstandige werkwijze toepast om bijvoorbeeld uitgaande en binnenkomende facturen te controleren en accuraat te verwerken? Daarnaast, hoe bereid je je voor op taken zoals interim- en jaarcontroles, en welke stappen neem je om ervoor te zorgen dat de aangiften voor de loon- en omzetbelasting tijdig worden gedaan?
3.     Hoe ga je om met situaties waarin je afhankelijk bent van input van anderen om je taken efficiënt uit te voeren? Kun je een voorbeeld geven van een keer dat je proactief hebt gehandeld door collega's te benaderen voor ontbrekende informatie die cruciaal was voor jouw werkzaamheden?
4.     In deze rol is een nauwkeurige werkwijze cruciaal om ervoor te zorgen dat maandelijkse salarisuitbetalingen of facturen correct worden opgesteld en verwerkt. Kun je een voorbeeld geven waaruit blijkt hoe je ervoor zorgt dat jouw werk precies en zorgvuldig wordt uitgevoerd?

We vragen je de antwoorden vóór donderdag 18 april 2024 in te sturen door te klikken op deze link en de bestanden te uploaden. Indien het uploaden niet lukt, stuur je CV en antwoorden op de vragen dan als bijlage in een e-mail gericht aan Pieter Haex. Mocht je inhoudelijke vragen hebben, neem dan (ook) contact op met Pieter Haex, hoofd Bedrijfsvoering, door een e-mail te sturen naar pieter.haex@hollandfestival.nl

De eerste ronde gesprekken vinden in principe plaats in de week van 22 april, de tweede ronde gesprekken in principe in de week van 29 april en een afsluitend arbeidsvoorwaardengesprek in principe in de week van 6 mei. Voor deze functie vraagt Holland Festival van de toekomstig medewerker dat deze een VOG (verklaring omtrent gedrag) kan overleggen.


Vergelijkbare zoekopdrachten: Onbepaalde tijd, < 1 jaar, Fulltime, Amsterdam, Bepaalde tijd, Parttime, HBO, 3-5 jaar, Administratief Medewerker, € 3.000 - € 5.000, MBO, 5-10 jaar, Private Equity, Randstad, Financieel Medewerker, Sport/Cultuur