De Nederlandsche Bank

Werkgever
De Nederlandsche Bank

De Nederlandsche Bank

DNB maakt zich sterk voor financiële stabiliteit en duurzame welvaart in Nederland. Dit doen we als onafhankelijke centrale bank, toezichthouder en resolutie-autoriteit. Vanuit onze kernwaarden scherp, open, betrokken en betrouwbaar werken we samen met Europese partners aan stabiele prijzen, een soepel en veilig betalingsverkeer en solide en integere financiële instellingen.

Missie en taken

Onze missie luidt: werken aan vertrouwen. Deze missie komt tot uitdrukking in al onze kerntaken: monetair beleid, betalingsverkeer, toezicht en resolutie. Daarnaast vervaardigen we statistieken, doen we economisch onderzoek en geven we economisch advies.

DNB als werkgever

Gezien onze rol in de samenleving is het belangrijk dat we als organisatie midden in die samenleving staan. Dat doen we met 2.100 zeer diverse en betrokken medewerkers, die elk vanuit een andere achtergrond hun bijdrage leveren aan het beantwoorden van actuele maatschappelijke vraagstukken. In een professionele, dynamische en internationaal georiënteerde werkomgeving houden zij elkaar scherp en helpen ze elkaar om gezamenlijk optimale prestaties te leveren. Net als andere medewerkers in de publieke sector hebben onze medewerkers sinds 1 januari 2020 de ambtenarenstatus.

Ontwikkeling

DNB biedt je de ruimte om jezelf professioneel en persoonlijk te ontwikkelen. Via onze DNB Academie kun je allerlei opleidingen volgen: algemeen of specifiek, inhoudelijk of persoonlijk, en standaard of op maat. Daarnaast kun je ook terecht bij het Europees Stelsel van Centrale Banken (ESCB). De ESCB ontwikkelt internationale gemeenschappelijke leertrajecten, zoals een workshop International meeting skills. En omdat leren in de praktijk vruchtbaar en leuk is, stimuleren wij detacheringen, stages en maatschappelijke nevenfuncties. Zo delen we niet alleen kennis binnen DNB, maar leveren we ook toegevoegde waarde buiten onze organisatie.

Carrièrekansen

Bij DNB moeten we voortdurend inspelen op de veranderende eisen van onze omgeving. Voor jou biedt dat volop kansen. Kansen om je expertise verder te verdiepen en om nieuwe ervaringen op te doen. Binnen onze bank kun je van werkomgeving wisselen, en door onze internationale context heb je ook mogelijkheden om je carrière buiten Nederland in te vullen. Uiteraard ondersteunen we jou bij het vormgeven van je loopbaan. Of je nu maar een paar jaar of je hele loopbaan bij ons blijft; jij voegt waarde toe aan DNB, dus voegen wij waarde toe aan jouw carrière.

Elkaar inspireren

Door individuele kennis en ervaringen te delen, kunnen we anderen verrijken. Daarom organiseren we binnen DNB diverse activiteiten waardoor collega’s met elkaar in contact kunnen komen; op een afdeling, binnen een divisie en binnen onze gehele organisatie. Daarnaast kun je je aansluiten bij een van onze interne netwerken:

  • Diverse DNB, dat zich inzet voor een plezierige en veilige omgeving waarin alle DNB’ers zich willen inzetten voor meer zichtbare en onzichtbare diversiteit
  • Jong DNB, het netwerk voor DNB-medewerkers tot 35 jaar
  • Female Capital, het netwerk voor vrouwen binnen DNB
  • DNB Pride, het netwerk voor LGBTIQ+ collega’s, met als doel dat alle DNB collega’s zichzelf en authentiek kunnen zijn, gelijk behandeld worden en een veilig werkklimaat ervaren.
  • Silver Club, het netwerk voor de ervaren en in leeftijd gevorderde medewerkers binnen DNB
  • DNB international, het netwerk voor internationale, vaak niet-Nederlandssprekende DNB’ers
  • DNB personeelsvereniging (met diverse onderverenigingen)

Top Employer

Sinds 2012 mogen wij onszelf erkend Top Employer noemen. Een waardevolle bevestiging van ons HR-beleid waarin wij onze medewerkers voorop stellen. Ook in 2022 hebben wij deze jaarlijkse certificering van het Top Employers Institute ontvangen. 

Organisaties die worden gecertificeerd als Top Employer zetten zich in voor de allerbeste werkomgeving voor werknemers door middel van hun vooruitstrevende 'people-first' HR-practices. Het onafhankelijke Top Employers Institute evalueert, na uitgebreid onderzoek, de implementatie van deze HR practices en beoordeelt hoe deze vertaald zijn vanuit de strategie en worden ondersteund door KPI’s en technologie.

 

E-mail mij vacatures van deze recruiter
Ontvang per e-mail nieuwe vacatures op basis van deze zoekopdracht.

Wanneer u deze vacaturemelding maakt, sturen we u een selectie van opdrachten die overeenkomen met uw criteria. Onze algemene voorwaarden en ons privacybeleid zijn van toepassing op deze dienst.

Andere marketingcommunicatie

We willen u graag per e-mail op de hoogte houden van vacatures en diensten van Jobs in Finance.


In alle e-mails staat helemaal onderaan een koppeling waarmee u zich te allen tijde kunt afmelden.

Nieuwste vacatures van De Nederlandsche Bank