Talentenregio

Werkgever
Talentenregio

Talent werkt!
Talentenregio is een samenwerkingsverband van 26 decentrale overheidsorganisaties. Werken bij een organisatie die is aangesloten bij Talentenregio, betekent werken bij een organisatie die zich inzet voor jouw talent! Wij stimuleren ontwikkeling en managen talent. Wij geloven dat talent werkt! Als jij je talent volop kunt inzetten dan komt dit jou, de organisatie en uiteindelijk de gemeente en inwoners ten goede.

In alles wat wij doen, staat jouw talent en ontwikkeling centraal
Wij faciliteren de ontwikkeling van talenten van onze regio-collega's en organiseren mobiliteit in alle fasen van een loopbaan. Hieronder lees je hoe wij dat doen. Werk jij bij een Talentenregio-organisatie? Maak hier een profiel aan om van ons aanbod gebruik te kunnen maken. Volg ons ook op LinkedIn om op de hoogte te blijven van onze activiteiten en evenementen! 

Leren en ontwikkelen
We bieden diverse inspirerende leergangen en trainingen die je kunt vinden in onze trainingsgids. Alle medewerkers van Talentenregio-organisaties kunnen zich hiervoor aanmelden. De trainingen kun je terugvinden op onze activiteitenkalender waar je meer informatie vindt en jij je kunt aanmelden voor de trainingen.

Arbeidsmarktcommunicatie
Als geen ander weten wij dat plezier in je werk belangrijk is. Daarom staat arbeidsmobiliteit bij ons hoog in het vaandel en zorgen wij er samen met de 26 aangesloten Talentenregio-organisaties voor dat werkplezier voorop staat. Er bestaat binnen Talentenregio een interne vacaturemarkt, waarbij interne kandidaten voorrang hebben bij gelijke geschiktheid tussen interne en externe kandidaten. Onze vacatures vind je hier. Sinds 2021 heeft Talentenregio een mobiliteitstafel waarmee we de interne mobiliteit binnen Talentenregio bevorderen, verbinding op het gebied van mobiliteit creëren en samenwerken aan mobiliteit gerelateerde casussen. De mobiliteitstafel is een waardevol instrument voor medewerkers die van baan moeten of willen wisselen en kan worden ingezet in binnen heel Talentenregio. Ben jij klaar voor een volgende stap in jouw loopbaan binnen één van onze Talentenregio-organisaties? Maak dan gebruik van onze mobiliteitstafel!

Evenementen 
Het hele jaar door organiseren wij interessante evenementen en activiteiten voor alle medewerkers van Talentenregio-organisaties, zoals:

 • Talentenproeverij
 • Regiobijeenkomsten
 • Meester in je Werk Week
 • Topmanagementdag 
 • P&O-café
 • Webinars

Bezoek onze activiteitenkalender, meld je aan en laat je inspireren!

Traineeprogramma
Wij organiseren traineeprogramma’s en laten jong talent graag zien hoe leuk het is om voor de overheid te werken! Wij geloven dat kiezen voor een Talentenregio-trainee zorgt voor veranderkracht, nieuwe energie en een frisse kijk op vertrouwde patronen.
Een trainee komt 2 jaar in dienst bij één Talentenregio-organisatie of krijgt 3 opdrachten van 8 maanden bij verschillende Talentenregio-organisaties. In dit 2 jarig ontwikkelprogramma komt de trainee 36 uur per week in dienst, waarvan 32 uur voor de werkgever en 4 uur voor ontwikkeling (gemiddeld). Het programma bestaat uit vaste trainingsdagen, samenwerkingsopdrachten in de regio en de mogelijkheid tot individuele begeleiding door een coach/mentor. Onze strategische opleidingspartner is ELLLA.

Loopbaancentrum Blik
Als medewerker van een Talentenregio-organisatie kun je terecht bij loopbaancentrum Blik. Blik versterkt, begeleidt en stimuleert bij zelfinzicht en reflectie om inhoud te geven aan talent- en organisatieontwikkeling. Je kunt bij Blik terecht voor:

 • Hulp bij loopbaan- en mobiliteitsvragen
 • Loopbaanbegeleiding
 • TMA-analyses en TMA-teamanalyses
 • Trainingen

Nieuwsgierig geworden? Lees hier meer over Blik of maak een afspraak met Blik via (038) 498 2348 of blik@zwolle.nl.

Netwerkgroepen
Samen sparren en de samenwerking opzoeken biedt veel voordelen voor zowel kleine als grote Talentenregio-organisaties. Wij geloven dat we samen sterker staan! 

Talentenregio-organisaties
Wil jij een positieve bijdrage leveren aan burgers en maatschappij door jouw talent in te zetten in een decentrale overheidsorganisatie? Door te kiezen voor een Talentenregio-organisatie heb jij ruim 8.000 collega’s in 26 organisaties:

 • Gemeenten (Apeldoorn, Dalfsen, Deventer, Dronten, Elburg, Epe, Hardenberg, Hattem, Heerde, Kampen, Meppel, Nunspeet, Oldebroek, Olst-Wijhe, Ommen, Raalte, Staphorst, Steenwijkerland, Westerveld, Zwartewaterland en Zwolle)
 • Provincie Overijssel
 • ONS (servicecentrum, samenwerking ICT, Personeels- en salarisadministratie Dalfsen, Zwolle, Kampen, Westerveld)
 • TIEM Zwolle (begeleidt mensen naar zo regulier mogelijk werk in samenwerking met werkgevers en biedt passend werk voor mensen die dat niet kunnen)
 • Veiligheidsregio IJsselland
 • Omgevingsdienst IJsselland

Hier vind je meer informatie over de deelnemende organisaties.

Geschillencommissie 
Op 1 januari 2020 hebben deelnemende Talentenregio-organisaties de geschillencommissie Talentenregio ingesteld. Hier lees je meer over de geschillencommissie. 

Programmateam en stuurgroep
Het programmateam van Talentenregio is gevestigd in het gemeentehuis in Dalfsen en bestaat uit 7 enthousiaste medewerkers die zich dagelijks inzetten voor Talentenregio. Samen met de aangesloten Talentenregio-organisaties zoeken wij naar kansen voor medewerkers om hun talenten volop te benutten. Vragen? Neem contact met ons op!


Programmateam Talentenregio: Deborah Kleine, Britt Voerknecht, Marije Brouwer, Miranda Snel, Anne Hollak, Merlien Jansma-Soedhoe en Dorien Springer

De stuurgroep van Talentenregio vormt het dagelijks bestuur van Talentenregio. De stuurgroep bewaakt de voortgang, neemt besluiten en is sparringpartner van het programmateam. Zij vergaderen gemiddeld om de zes weken. Daarnaast vindt er één keer per jaar een overleg plaats met de opdrachtgevers (gemeentesecretarissen en directeuren) van Talentenregio.


Stuurgroep Talentenregio: Mattijs van Roosendaal, Monique van Esterik-Beelen, Henry van der Woude, Peter Seesing en Gerald Grashof

Het programmateam stelt samen met de stuurgroep en de opdrachtgevers het jaarprogramma vast. Om input te krijgen voor het jaarprogramma, organiseert het programmateam jaarlijks de regiobijeenkomsten. De onderwerpen voor de regiobijeenkomsten worden veelal in een ideevorm voorgelegd. Ideeën worden daarna verder uitgewerkt met collega’s uit de regio in verschillende werkgroepen. Wil je meedenken over een onderwerp? Laat dit weten via info@talentenregio.nl.

E-mail mij vacatures van deze recruiter
Ontvang per e-mail nieuwe vacatures op basis van deze zoekopdracht.

Wanneer u deze vacaturemelding maakt, sturen we u een selectie van opdrachten die overeenkomen met uw criteria. Onze algemene voorwaarden en ons privacybeleid zijn van toepassing op deze dienst.

Andere marketingcommunicatie

We willen u graag per e-mail op de hoogte houden van vacatures en diensten van Jobs in Finance.


In alle e-mails staat helemaal onderaan een koppeling waarmee u zich te allen tijde kunt afmelden.