Taxicentrale Amsterdam

Werkgever
Taxicentrale Amsterdam

Van de eerste taxi in 1905, via de blokbanders en de geelbanders tot aan de Gemeentelijke Taxiverordening 2012: Amsterdam kent een roemrijke taxi-geschiedenis. Vanaf begin twintigste eeuw rijden er taxi’s in Amsterdam. De eerste ‘taxi’ wordt gesignaleerd in 1905, vier jaar later krijgt de ATAX de eerste echte taxivergunning. ATAX rijdt met elektrische voertuigen: gekocht in Hamburg en in Nederland van accu’s voorzien. Het geluid van deze taxi’s klinkt als dat van een tram en de chauffeurs zitten als een soort koetsier op de bok.

Taxi standplaats voor de Bijenkorf 1925Taxi standplaats voor de Bijenkorf, 1925

TTO’s

Sinds oktober 2011 is de nieuwe Taxiwet van kracht. Op basis daarvan heeft de gemeente Amsterdam een nieuwe Gemeentelijke Taxiverordening opgesteld. Die geldt sinds november 2012 en bevat nieuwe regels voor de Amsterdamse opstapmarkt. Elke taxichauffeur op die markt moet zich aansluiten bij een TTO (Toegelaten Taxiorganisatie). Sinds 1 juni 2013 mogen alleen TTO’s en taxichauffeurs met een Amsterdamse taxi-ontheffing hun klanten oppikken op de standplaatsen.

Missie/visie

TCA wil de beste en meest herkenbare, betrouwbare en veilige taxicentrale van Nederland zijn.

Wij streven naar de hoogste kwaliteit en een toonaangevende dienstverlening voor onze klanten. Voor onze stakeholders zijn wij graag een integere partner. Onze chauffeurs, die hebben geïnvesteerd in hun certificaat, willen wij toegevoegde waarde bieden. Voor onze medewerkers creëren wij graag een prettige, boeiende en inspirerende werkomgeving. En voor onze partners willen wij een toegevoegde waarde zijn.

 

TCA App

Ook het gemak van de TCA app ervaren?

  • Gemakkelijk een taxi vooruit bestellen
  • Volg de taxi en bekijk wanneer deze bij je is
  • Vaste ritprijs ongeacht de omstandigheden

 

Adres:

  • Wisseloordplein 2
  • 1106 MH Amsterdam
  • Nederland

Contact:

Taxi nodig:

  • 020 - 777 7777
E-mail mij vacatures van deze recruiter
Ontvang per e-mail nieuwe vacatures op basis van deze zoekopdracht.

Wanneer u deze vacaturemelding maakt, sturen we u een selectie van opdrachten die overeenkomen met uw criteria. Onze algemene voorwaarden en ons privacybeleid zijn van toepassing op deze dienst.

Andere marketingcommunicatie

We willen u graag per e-mail op de hoogte houden van vacatures en diensten van Jobs in Finance.


In alle e-mails staat helemaal onderaan een koppeling waarmee u zich te allen tijde kunt afmelden.

Nieuwste vacatures van Taxicentrale Amsterdam