Workshop 'Opzet van een Tax Control Framework'

Wenst u aan de slag te gaan met fiscale risicobeheersing, maar vindt u het lastig hoe te starten? Of heeft u al een tax control framework, maar is deze in de 'digitale bureaula' verdwenen? 

Er zijn verschillende redenen om met fiscale risicobeheersing aan de slag te gaan. Uiteraard zijn de ontwikkelingen vanuit de Belastingdienst rondom de Doorontwikkeling Horizontaal Toezicht een mooi moment om te starten of uw Tax Control Framework nieuw leven in te blazen. Ook als uw organisatie niet onder Horizontaal Toezicht valt, zijn er redenen om een Tax Control Framework op te zetten, bijvoorbeeld om in control te zijn voor de organisatie zelf of de stakeholders en het beperken van risico’s. 

Op 27 januari 2022 organiseert de afdeling Belastingadvies van BDO de workshop ‘Opzet van een Tax Control Framework’. Wij nodigen u van harte uit om deel te nemen aan de workshop. Hieronder treft u de onderdelen die behandeld worden:

  • Het formuleren van een fiscale strategie in lijn met de bredere bedrijfsmissie, -visie en – strategie;
  • Het concretiseren van een fiscale strategie in een fiscaal beleid en fiscale prestatie indicatoren;
  • Fiscale risico-inventarisatie en het aanbrengen van prioriteit.
  • Het formuleren en implementeren van fiscale beheersmaatregelen.

Na afloop van de workshop heeft u inzicht in hoe u aan de slag kunt gaan met bovenstaande punten. Daarnaast ontvangt u een tweetal formats (voor fiscale strategie en risico-inventarisatie) die als basis kunnen dienen voor vastlegging en rapportage.

De workshops vinden online plaats via een Teams-meeting. Wegens populariteit van de vier workshops in november 2021 hebben wij besloten om nog een nieuwe workshop in te plannen:

  • 27 januari 2022 - 09.00 / 12.00 uur

Voor deelname aan de workshop vragen wij een bijdrage van €275,- excl. btw. 

Mocht bovenstaande datum niet uitkomen, maar heeft u wel interesse, laat ons dit dan weten door een mail te sturen naar amstelveen@bdo.nl. 

Wilt u aanmelden klik op de link hieronder.
 

                Registreren