Eed van de week: Nadine van der Wel

Geschreven door
Redactie JIF

Gepubliceerd
30 jun 2022

30 jun 2022 • door Redactie JIF

Vrijdag 13 mei legde Nadine van der Wel de beroepseed af. “De bekroning op een hele lange studieweg.” Nadine werkt bij Deloitte. In de Eed van de week stelt zij zich voor.
Hoe heb je besloten accountant te worden? Was er een doorslaggevend moment?

“Accountant worden is eigenlijk iets dat ik pas gaandeweg het studeren heb besloten. Na mijn hbo-opleiding International Business and Languages koos ik ervoor om de pre-master en master Accounting & Control te volgen, omdat ik de financial accounting- en management accounting-vakken het meest interessant vond. Ik wist toen nog niet zo goed of ik in de accountancy wilde werken dus deed ik mijn pre-master en master eerst als voltijd studie. Tijdens het schrijven van mijn scriptie besefte ik dat ik nog verder wilde leren en toen was de weg naar registeraccountant het logische vervolg.”

Hoe is het voor jou om de beroepseed af te leggen?

“Het afleggen van de eed is een speciaal moment voor mij, omdat het de bekroning is op een hele lange studieweg.”

Waar werk je en wat is je functie daar?

“Ik werk sinds 2016 bij Deloitte waar ik begon binnen de auditpraktijk van Alkmaar en Amsterdam. Op dit moment werk ik voornamelijk binnen de adviespraktijk van Deloitte in het Audit Advisory-team. Wij richten ons onder andere op klanten die binnen korte tijd controleplichtig worden en begeleiden hen op de weg daarnaartoe.”

Wat maakt het bijzonder om daar te werken?

“Ik vind het heel leuk om bij Deloitte te werken omdat ik de gezelligheid heb van een lokaal kantoor en alle voordelen van het werken bij een big four-kantoor. Het is bijzonder en heel motiverend om met allemaal collega’s te werken die een soortgelijk studiepad bewandelden en daarbij verschillende ervaringen opdeden. Dat zorgt ervoor dat ik mezelf continu kan blijven ontwikkelen en uitdagen.”

Heb je een specialisatie of zijn er thema’s waarin je je bijzonder interesseert?

“Na een aantal jaar in de audit te hebben gewerkt, vind ik het erg leuk dat ik nu met klanten kan samenwerken om ze klaar te stomen voor de audit in een adviserende rol. Vooral het contact met de verschillende klanten en ondernemers maakt dit werk erg leuk. In mijn nieuwe rol zie ik een verandering in het type klanten dat ik bedien. De klanten die voor het eerst middelgroot worden zijn vaak kleiner dan de klanten die ik eerder bediende in de audit, waardoor er vaak kortere lijnen zijn met de ondernemer achter het bedrijf. Daarnaast zitten al deze bedrijven in een fase van groei en dat zorgt voor een dynamische werkomgeving. Omdat het ondernemerschap iets is wat mij zelf ook erg interesseert, kan ik deze klanten met nog meer passie bedienen.”

Wat is je leeftijd?

“Ik ben 28 jaar.”

Wat zie je jezelf over tien jaar doen?

“Dat weet ik op dit moment nog niet zo goed. Ik ben op dit moment erg blij met wat ik nu doe en in het team waar ik zit. Naast mijn baan bij Deloitte ben ik met mijn zus aan het ondernemen met onze webshop en dat vind ik ook erg leuk om te doen. Ik heb nog alle opties open voor de toekomst!”