Agnes Koops nieuwe bestuursvoorzitter PwC Nederland

Geschreven door
Redactie JIF

Gepubliceerd
20 jun 2022

20 jun 2022 • door Redactie JIF

Agnes Koops-Aukes is benoemd tot nieuwe voorzitter van de raad van bestuur van PwC Nederland. Zij volgt met ingang van 1 juli Ad van Gils op.

Agnes Koops-Aukes is nu nog voorzitter van de accountantspraktijk van PwC. Zij heeft volgens Chris Buijink, voorzitter van de raad van commissarissen, “het juiste profiel om met al haar ervaring, openheid en verbindend vermogen PwC te laten doorgroeien naar een organisatie die verder bijdraagt aan maatschappelijk vertrouwen en het creëren van oplossingen voor de grote uitdagingen van vandaag”.

De rvc heeft “alle vertrouwen in Agnes en haar team”, aldus Buijink. Het nieuwe PwC-bestuur bestaat verder uit Janet Visbeen (belastingadviespraktijk), Maarten van de Pol (cfo/coo), Veronique Roos-Emonds (adviespraktijk) en Wytse van der Molen. De laatste neemt de plek in van Koops als voorzitter van de accountantspraktijk.

Tweede vrouwelijke ceo

Registeraccountant Agnes Koops-Aukes (52) begon in 1992 bij PwC en heeft meerdere rollen en functies bekleed, voor ze in 2013 toetrad tot het bestuur van de accountantspraktijk. In 2018 werd Koops-Aukes voorzitter van die praktijk en nam daarmee ook plaats in de raad van bestuur van PwC. 

Agnes Koops wordt de tweede vrouwelijke ceo van een Nederlandse oob-accountantsorganisatie, na Stephanie Hottenhuis van KPMG. Zij vindt het “een enorme eer” om de rol van voorzitter op zich te mogen nemen en dankt haar collega’s en de rvc voor het gegeven vertrouwen. “De uitdagingen waar wij als maatschappij voor staan zijn niet eenvoudig. Ik kijk er naar uit om samen met al mijn PwC-collega’s een verdere bijdrage te leveren.”

Op 30 juni neemt de huidige raad van bestuur van PwC afscheid. Ad van Gils heeft negen jaar zitting gehad in het PwC-bestuur, waarvan de laatste vier jaar als voorzitter. Buijink stelt dat Van Gils en zijn team PwC “sterker en succesvoller” hebben gemaakt.

Bron: Accountant