Nyenrode start Engelstalige deeltijdopleiding accountancy

Geschreven door
Redactie JIF

Gepubliceerd
24 mei 2022

24 mei 2022 • door Redactie JIF

Vanaf komend najaar biedt Nyenrode Business Universiteit een Engelstalige deeltijdopleiding Accountancy aan.

De opleiding is gericht op een groeiende groep buitenlandse studenten die binnen Nederlandse accountantsorganisaties wordt opgeleid tot registeraccountant. Zij volgen de Pre-Master, Master of Science in Accountancy en Post-Master RA in deeltijd en volledig in het Engels. De opleiding start dit najaar met de Pre-Master, voor een cursusgroep van maximaal 29 deelnemers.
Hoewel het programma zich primair richt op studenten die niet in aanmerking komen voor de Nederlandstalige opleiding, kan de opleiding op termijn ook interessant zijn voor Nederlandse studenten die de opleiding liever in het Engels volgen, aldus projectleider Myrthe Bon van Nyenrode.

Culturele verschillen

De docenten schenken tijdens de opleiding extra aandacht aan culturele verschillen, onder meer binnen het vak Professional Leadership Development Journey. Het programma wordt samengesteld in overleg met de accountantskantoren waar de studenten aan de slag gaan.
"Ik ben er trots op dat we nu ook buitenlands talent de kans bieden om registeraccountant te worden en dat we voor hen het carrièreperspectief vergroten", zegt Constant Rams, directeur Accountancy, Controlling en Taks aan Nyenrode. De opleiding gaat op 1 september van start.

Bron: Accountant