4 buitenlanders leggen NBA beroepseed af

Geschreven door
Redactie JIF

Gepubliceerd
23 mei 2022

23 mei 2022 • door Redactie JIF

Twee Zuid-Afrikaanse, een Italiaanse en een Portugese accountant legden op 20 mei bij de NBA de beroepseed af.

Yolandé Muller en Clinton Kotzé uit Zuid-Afrika, Alessandra Zefferino uit Italië en Ana Margarida Gomes uit Portugal werken alle vier al langer in Nederland en zijn met name actief voor internationale opdrachtgevers.

Diplomauitreiking_20mei2022_900x590.jpg

Alessandra is al bijna negen jaar werkzaam voor KPMG in Nederland. "Toen ik studeerde dacht ik aan alles behalve aan audit. Ik wilde eigenlijk lerares worden, mensen leren wat ze moeten doen." Inmiddels geniet zij van het werken met jonge mensen in controleteams en is ze gewend aan de typisch Hollandse lunch. "Ik houd zelfs van een broodje kaas."

Clinton Kotzé (PwC) ervaart Nederland als een "great place to be" en het vak van accountant als inspirerend, juist door de mensen met wie je werkt. Voor Yolandé Muller (Deloitte) voelt Nederland als "where I wanted to be". Ook Ana Margarida Gomes vindt dat Nederland "echt een internationale omgeving" biedt. Zij werkt als controller bij Kraft Heinz.

Vleugels uitslaan

De vier accountants legden de beroepseed in het Engels af en kregen vervolgens hun Certificate of Professional Competence uit handen van NBA-directeur Berry Wammes. "Blijf vooral die buitenlandse accountant, verrijk ons en jezelf", aldus Wammes. Ook werden de vier online toegesproken door Christiaan Vorster van de Zuid-Afrikaanse beroepsorganisatie SAICA, die zelf eerder in Nederland werkte en aangaf heel trots te zijn op "leden die hun vleugels uitslaan".

Tijdens de eedaflegging was er online verbinding met familie en geliefden, waarvan er één zelfs vanuit Nieuw-Zeeland van zich liet horen. Na afloop gingen de vier nieuwe accountants samen op de foto voor de ingang van de NBA. "The Netherlands is a little bit more safe now", aldus host Lukas Burgering aan het slot van de bijeenkomst in de Limpergzaal van de NBA.

Later op dezelfde dag legden ook negentien jonge Nederlandse accountants bij de NBA de beroepseed af. 

Bron: Accountant