Britse PwC'ers mogen in de zomer weer eerder naar huis

Geschreven door
Redactie JIF

Gepubliceerd
16 mei 2022

16 mei 2022 • door Redactie JIF

Net als in 2021 krijgen werknemers van de Britse PwC-organisatie deze zomer op vrijdag eerder vrij. Na de lunch mogen ze naar huis.

Het zomerregime gaat bij PwC UK in op 1 juni en loopt tot eind augustus. In 2021 waren de zomerse werktijden nog onderdeel van het hybride werken en golden ze alleen in juli en augustus.

Uit intern onderzoek bleek dat veel medewerkers graag wilden vasthouden aan het zomerritme. Meer dan negentig procent was positief en bijna driekwart stelde dat het bijdroeg aan hun welbevinden. Ook gaf driekwart aan dat er meer tijd was om door te brengen met familie en vrienden.

Dat de impact op het persoonlijk welzijn zo groot zou zijn, was volgens bestuursvoorzitter Kevin Ellis van PwC UK "boven verwachting". Niet iedereen kon op vrijdag eerder stoppen, maar het e-mail verkeer daalde aanzienlijk en mensen hadden meer ruimte om het werk echt los te laten. "We hebben weer een uitzonderlijk druk jaar achter de rug en nu de zomervakantie nadert, hopen we dat ons beleid mensen meer tijd geeft voor zichzelf, hun vrienden en hun familie", aldus Ellis.

Sinds de invoering van een programma gericht op hybride werken, bij PwC UK bekend als 'The Deal', zijn ook de mogelijkheden om vakantiedagen op te nemen binnen de Britse organisatie verruimd.

Bron: Accountancy Today