Fiscalist verdient tot ruim 12.000 per maand!

Geschreven door
Redactie JIF

Gepubliceerd
28 mrt 2022

28 mrt 2022 • door Redactie JIF

Het salaris van een startend fiscalist bij een big four organisatie is zo’n drie mille per maand. Dat kan doorgroeien tot anderhalve ton per jaar, aldus de Telegraaf.

Al eerder was de accountant aan de beurt in de rubriek 'Wat verdient een…?' in de Telegraaf, nu werd het inkomen van fiscalisten tegen het licht gehouden. "Als startend jurist bij één van de zogenoemde big four mag je rekenen op zo'n € 3.000 bruto per maand", aldus de krant. "Daar kun je wel doorgroeien tot een jaarlijks inkomen van € 150.000 bruto, of meer. En wie daar partner wordt, geniet een winstaandeel van enkele tonnen."

De krant belicht routes om fiscalist te kunnen worden: universitaire studies Fiscale Economie of Fiscaal Recht, of via de heao, met afstudeerrichting economisch of juridisch recht. "De fiscalist die bij een kleiner bureau aan de slag gaat en kleinere bedrijven of particulieren adviseert, kan rekenen op € 6.600 per maand", zo stelt de Telegraaf. "Dat is ongeveer zo veel als wat er ‘aan de andere kant’ verdiend wordt in de baan van belastinginspecteur."

De krant sprak met hoogleraar Fiscale Economie Peter Kavelaars, tevens partner bij Deloitte, die benadrukt dat de genoemde salarissen een schatting zijn. "Het is een dynamisch beroep waar je nooit uitgelezen over bent. De samenhang met wat er in de maatschappij afspeelt, is groot."

Bron: Accountant.nl