Finance vacatures groeien met ruim 25%

Geschreven door
Redactie Jobs in Finance

Gepubliceerd
19 jan 2022

19 jan 2022 • door Redactie Jobs in Finance

In november stonden er ruim een kwart meer finance-vacatures open dan een jaar geleden. Deze krapte vertaalt zich naar een salarisstijging voor financials op junior- en middenniveau.

Dat stelt de nieuwe Salary Survey van recruitmentorganisatie Robert Walters. Nu bedrijven definitief uit de pauzestand zijn gekomen, loopt de vraag naar financiële professionals enorm op, aldus de recruiter. 

In november 2021 lag het aantal financiële vacatures op 5.415, een stijging van 27 procent ten opzichte van een jaar eerder. Een en ander blijkt uit gegevens van jobfeed.nl.  

"De vraag naar financials bleef eerder tijdens de pandemie al op peil omdat de reguliere financiële taken doorgingen", stelt Thomas Boerefijn, managing consultant bij Robert Walters. "Maar nu de economische vooruitzichten weer gunstig zijn, er nieuwe projecten worden opgestart en er weer nieuwe investeringen worden gedaan, worden er veel meer financiële professionals gezocht dan een jaar geleden."

Salarissen in de lift 

Qua salarissen heeft het tekort aan financials met name effect op de beloningen voor professionals op junior- en middenniveau, waar een stijging van tien procent niet uitzonderlijk is. Op seniorniveau is er echter weinig verandering ten opzichte van een jaar geleden, omdat de krapte voor managementfuncties minder hevig is.

Volgens de recruiter is het in de strijd om schaars talent momenteel een must  voor bedrijven om het sollicitatieproces strak te organiseren. Ook vinden veel financials het belangrijk dat zij zich in een nieuwe rol verder kunnen ontwikkelen; bijvoorbeeld via studie, maar ook door het leiden van speciale projecten of het opstarten van nieuwe initiatieven. Werkgevers nemen door de krappe arbeidsmarkt ook vaker financials aan die de kans krijgen om te groeien in de functie zelf.  

De Salary Survey 2022 geeft een overzicht van arbeidsmarkttrends en salarisontwikkelingen binnen onder meer accounting & finance, banking & financial services, HR en legal.