Charlotte Hanneman nieuwe CFO Philips

Geschreven door
Redactie JIF

Gepubliceerd
28 feb 2024

28 feb 2024 • door Redactie JIF

Royal Philips (NYSE: PHG, AEX: PHIA), een wereldwijde leider in gezondheidszorgtechnologie, heeft vandaag aangekondigd om Charlotte Hanneman aan te stellen als lid van de Raad van Bestuur in de de rol van Chief Financial Officer (CFO) met ingang van 1 oktober 2024. Het voorstel zal worden voorgelegd aan de Algemene Vergadering van Aandeelhouders (AVA), die zal worden gehouden op 7 mei 2024.

Charlotte Hanneman

Mevrouw Hanneman zal op 1 juni 2024 toetreden tot Philips als lid van het Executive Committee van Philips, ter introductie, waarbij zij de huidige CFO Abhijit Bhattacharya definitief zal opvolgen op 1 oktober 2024. De heer Bhattacharya is sinds 2015 CFO en lid van de Raad van Bestuur en het Executive Committee van Philips en zal na een succesvolle carrière van 37 jaar met pensioen gaan bij het bedrijf op 30 september 2024.

Mevrouw Hanneman (Nederlands, 1978) komt bij Philips aan boord met meer dan 20 jaar ervaring in de MedTech- en farmaceutische industrieën, meest recentelijk als Controller en Hoofd Financiële Planning & Analyse bij het wereldwijde medische technologiebedrijf Stryker. In deze huidige rol is zij verantwoordelijk voor financiële controle, bedrijfsfinanciële planning en analyse, en financiën voor bedrijfsontwikkeling. Ze is ook verantwoordelijk voor indirecte inkoop en rechtstreeks verantwoordelijk voor de financiële teams in Europa, het Midden-Oosten en Afrika, Canada en Latijns-Amerika.

Voorafgaand hieraan bekleedde zij verschillende internationale financiële leiderschapsfuncties bij Stryker, en andere multinationale gezondheidszorgbedrijven, waaronder Merck, Schering-Plough en Organon. Mevrouw Hanneman heeft uitgebreide ervaring opgedaan in de VS en heeft in verschillende landen in Azië en Europa gewoond. Ze heeft een masterdiploma in economie en een executive master of finance en control behaald aan de Universiteit van Maastricht.

Charlotte Hanneman, aankomend CFO van Royal Philips: "Philips maakt een spannende reis om waarde te creëren met duurzame impact. Met zijn wereldwijde bereik, marktleiderschap en innovatie gericht op patiënten en mensen, is Philips goed gepositioneerd om echte verandering in de gezondheidszorg te brengen. Ik kijk ernaar uit om me bij het team aan te sluiten om impact te creëren en door te gaan met het realiseren van de plannen en toezeggingen voor de toekomst."