HLB Witlox Van den Boomen, Koenen en Co en PKF Wallast fusiepartners

Geschreven door
Redactie JIF

Gepubliceerd
17 sep 2023

17 sep 2023 • door Redactie JIF

PKF Wallast sluit zich aan bij de combinatie van HLB en Koenen en Co. De combinatie van deze fusiepartners wordt daarmee een top 10-speler op de Nederlandse accountants- en adviesmarkt. Drijvende kracht achter deze drie partijen fusie is private-equityfirma Avedon zo is bevestigd.

De gecombineerde organisatie heeft een gezamenlijke omzet van 130 miljoen euro en biedt werk aan ruim elfhonderd medewerkers. In 2023 blijven de drie organisaties nog zelfstandig en onder eigen naam opereren. Begin 2024 treden zij als nieuw, gezamenlijk merk naar buiten.

PKF Wallast opereert nu vanuit vijf locaties in Nederland (Amsterdam, Rotterdam, Delft, Woerden en Alphen aan den Rijn). De omzet bedraagt 32 miljoen euro en er werken circa 250 medewerkers. Stefaan Rodts, bestuurder PKF Wallast en beoogd cso van de nieuwe organisatie, is verheugd over de nieuwe samenwerking: "Dankzij de schaalvergroting en het robuuste netwerk van vestigingen in zowel Zuid- als West-Nederland kunnen we onze krachten bundelen om onze accountancy- en adviesdiensten van nog hogere kwaliteit te voorzien.

Footprint arbeidsmarkt

Daarnaast biedt dit nog meer kansen voor bestaande en toekomstige collega's." Rodts wil in de nieuwe combinatie "gaan voor top werkgeverschap", door verder te investeren in opleidingen, persoonlijke ontwikkeling en een "mensgerichte cultuur". 

Toonaangevend in Nederland

Toonaangevend Volgens Stephan Seijkens, ceo van de nieuwe organisatie, is het samengaan een belangrijke strategische keuze en is de ambitie om "het meest toonaangevende accountancy- en advieskantoor van Nederland" te worden. "Door deze samenwerking kunnen we optimaal inspelen op digitalisering, onze kwaliteit naar een nog hoger niveau tillen, en een verdere versteviging van onze (arbeids-) marktpositie creëren." Daarnaast heeft de cliënt "steeds meer behoefte aan specialistisch advies", aldus Seijkens, waar de nieuwe combinatie met "hoogwaardige kennis" vanuit een multidisciplinaire aanpak op wil inspelen.

Bron: Accountant.nl