Accountants eed van de week!

Geschreven door
Redactie JIF

Gepubliceerd
08 aug 2023

08 aug 2023 • door Redactie JIF

Hoe heb je besloten accountant te worden? Was er een doorslaggevend moment?
“Toen ik zestien was, zat ik voor het eerst aan de keukentafel bij mijn ouders bij het gesprek met de accountant. Op dat moment dacht ik: Hé, dat lijkt mij leuk om te doen. Vervolgens werkte ik een paar jaar bij de accountant van mijn ouders en dat beviel erg goed. Ik besloot om de studie accountancy te gaan volgen. Tijdens mijn stageperiode bij EY Curaçao liep ik mee bij zowel de controle als de samenstelafdeling. Naast de locatie, beviel ook het werk mij erg goed en wist ik het zeker: Ik word registeraccountant.”

Hoe is het voor jou om de beroepseed af te leggen? 
“Het afleggen van de beroepseed is voor mij een bijzonder moment, aangezien ik hiermee een intensieve studieperiode afsluit. Het voelt haast onwerkelijk, want ik weet nog als de dag van gisteren dat een junior manager waarmee ik werkte de eed ging afleggen en dat ik dacht: Wow, dat is nog een lange weg voor mij te gaan. Maar nu is het moment daar en mocht ik zelf de eed afleggen. Hierop ben ik erg trots.”

Waar werk je en wat is je functie daar? 
“Mijn werkgever is Deloitte en ik heb de functie van junior manager binnen kantoor Utrecht.”

Wat maakt het bijzonder om daar te werken?
Er zijn veel zaken die ik kan opnoemen, waardoor het bijzonder is om te werken voor Deloitte. Ik merk dat binnen Deloitte een carrièrepad voor mij is uitgestippeld en dat je nooit bent uitgeleerd. Daarnaast vind ik het erg leuk dat ik zowel nationale als internationale klanten heb. Tevens is Deloitte een grote organisatie, waardoor veel zaken mogelijk zijn en één daarvan is de reis die ik ga maken met mijn vriend naar Australië en Nieuw-Zeeland dit najaar. Ik ben Deloitte erg dankbaar dat dit mogelijk is en Deloitte juist zei: Doe het!”

Heb je een specialisatie of zijn er thema’s waarin je je bijzonder interesseert? 
“Eén van mijn karaktereigenschappen is dat ik een people person ben. Naar aanleiding hiervan heb ik sinds juni 2022 de rol van well-being manager op de afdeling Utrecht opgezet. Een rol waarin Deloitte mij motiveerde om dit op te zetten en dit in te richten zoals ik zelf voor ogen had. Deze rol past heel goed bij mij en ik haal er veel energie uit. Ik houd mij in deze rol bezig met de well-being van de collega’s en dit in de breedste zin van het woord. Soms bellen collega’s mij op met planning technische issues waardoor zij niet lekker in hun vel zitten, het volgende moment komt iemand bij mijn bureau staan om een privésituatie te bespreken en vragen zij om een luisterend oor. En een ander voorbeeld is dat ik medewerkers begeleid die thuis zitten/aan het re-integreren zijn. Het is dus heel divers, maar het is een erg dankbare functie om te doen naast mijn werk als accountant.”

Wat is je leeftijd? 
“Ik ben 28 jaar.”

Wat zie je jezelf over tien jaar doen? 
“Dat is een vraag die ik mezelf ook met regelmaat stel. Ik verwacht ieder geval over tien jaar nog trots mijn RA-titel te dragen en weet nagenoeg zeker dat ik tegen die tijd werk in de financiële dienstverlening en bezig ben met de well-being van de mensen om mij heen. Op dit moment heb ik het nog erg naar mijn zin bij Deloitte en zie ik hier nog genoeg uitdagingen en kansen die ervoor zorgen dat ik mijzelf verder ontwikkel als professional.”

 

Bron: https://www.nba.nl/nieuws-en-agenda/nieuwsarchief/2023/juli/eed-van-de-week-heidi-versteeg/