Toezichthouder straft accountant EY voor missen Wirecard-fraude

Geschreven door
Redactie JIF

Gepubliceerd
03 apr 2023

03 apr 2023 • door Redactie JIF

Accountantskantoor EY wordt hard gestraft voor de tekortschietende controle van de jaarrekening van Wirecard. Dit frauduleuze betaalbedrijf, ooit een grote belofte van de Duitse fintechwereld, ging in 2020 failliet. Het was de eerste keer dat een fonds uit de Duitse hoofdgraadmeter DAX omviel.

De Duitse accountantstoezichthouder Apas acht bewezen dat EY zijn werk niet naar behoren heeft gedaan en legt het een boete van €500.000 op, zo werd maandag bekend. Daarnaast mag EY twee jaar lang geen nieuwe controleopdrachten aannemen in Duitsland voor bedrijven met een publieke rol, waaronder beursgenoteerde ondernemingen.

Sinds 2020 heeft EY in Duitsland al geen nieuwe klanten in het beurssegment meer kunnen binnenhalen. Het controleert momenteel acht van de veertig DAX-bedrijven, waaronder VW en Deutsche Bank. Die werkzaamheden mag het blijven doen en verlengen.

Lees hier het volledige artikel: https://fd.nl/bedrijfsleven/1472682/accountant-ey-hard-gestraft-voor-missen-wirecard-fraude-scd3cagKPQmh