Werkgever doet er alles aan om personeel aan te trekken én te behouden!

Geschreven door
Redactie JIF

Gepubliceerd
03 apr 2023

03 apr 2023 • door Redactie JIF

Werknemers van een bedrijf in Cyprus krijgen tijdens de werkuren de mogelijkheid om ‘stoom af te blazen’. Dat kan zelfs in een speciaal ontworpen ruimte.

Af en toe ontspannen tijdens het werk moet kunnen, maar in het Cypriotische bedrijf Stripchat – een pornowebsite en sociaal netwerk – gaan ze nog een stapje verder. Werknemers mogen elke dag immers een halfuurtje masturberen in een afgesloten ‘capsule’ die door het bedrijf zelf ontworpen werd.

Daarin staat een groot televisiescherm en mogen werknemers gebruikmaken van een VR headset. Eveneens ter beschikking: glijmiddel en papieren doekjes.

Uitlenen
Met het ‘initiatief’ wil het bedrijf hun huidige en toekomstige werkkrachten voorzien van een veilige en comfortabele ruimte waarin ze hun ding kunnen doen. Anderen bedrijven kunnen de capsule een half jaar lang huren voor 50.000 dollar (45.193 euro).

Betere sfeer op werkvloer
Dit is overigens geen primeur. Vorig jaar introduceerde de baas van het bedrijf Erika Lust Films het concept ook al. Ze merkte immers dat haar werknemers door de coronapandemie meer gespannen waren en minder energie hadden dan normaal.

Ook zij kregen dagelijks een halfuurtje ‘speeltijd’. "Een masturbatiepauze op het werk kan zorgen voor een betere focus, minder stress, meer productiviteit en een betere samenwerking", klonk het daar.

BRON: Nieuwsfeitje.nl