‘De persoonlijke aandacht heeft mij voor BDO doen kiezen’

Geschreven door
Saskia Nijman
BDO Accountants & Adviseurs

Gepubliceerd
07 apr 2020

07 apr 2020 • door Saskia Nijman

Als je klaar bent met je studie, kan het soms lastig zijn om te kiezen voor de werkgever die het beste bij je past. Er is namelijk nogal wat te kiezen! Ik wil de studenten die bijna voor deze keuze staan vertellen waarom ik voor BDO heb gekozen en op dit moment nog steeds achter die keuze sta. Hiermee hoop ik studenten te helpen de keuze voor hen makkelijker te maken. 

RA-titel

Mijn functie bij BDO als Assistent Accountant is een gebruikelijke functie om in te stromen als je, zoals ik, net afgestudeerd bent. Toen ik begon had ik net mijn Master Accountancy aan de Tilburg University gehaald. Nu zit ik in het laatste jaar van de Post-Master Accountancy. Mijn doel is het behalen van de titel van Registeraccountant (RA). Voor mij betekent dit dat ik maandag tot en met donderdag auditwerkzaamheden verricht voor mijn klanten, en op vrijdag de collegebanken induik. Deze afwisseling bevalt me tot nu toe erg goed.

Uitdagende werkzaamheden

De auditwerkzaamheden die ik hiervoor noemde houden in dat je op fulltime basis mee gaat werken met verschillende controleteams en al lerend begint met het oppakken van diverse uitvoerende werkzaamheden. Hoe meer ervaring je opdoet, hoe uitdagender de werkzaamheden worden. Dit vind ik zo leuk aan het werken in de accountancy: elke dag, elk team en elke klant is anders. Hierdoor leer ik nog steeds elke dag nieuwe dingen. Dit geeft mij veel energie. Daarnaast is het klantenpakket van BDO Tilburg heel divers, waardoor ik in mijn relatief korte BDO-carrière al bij veel verschillende organisaties over de vloer ben geweest. Denk hierbij aan MKB- en familiebedrijven, gemeentes, zorginstellingen en woningcorporaties.

Persoonlijke aandacht

Maar wat mij uiteindelijk écht voor BDO heeft doen kiezen is de persoonlijke aandacht en de leuke sfeer met al mijn collega’s. Tot op de dag van vandaag ben ik super blij met mijn keuze voor BDO als werkgever. Eén van de kernwaarden van BDO is ‘Persoonlijk’, en dit merk ik in mijn dagelijkse werkzaamheden goed. Er wordt veel aandacht besteed aan het formuleren van uitdagingen en ontwikkelmogelijkheden die bij mij als persoon passen, en daardoor ben ik gemotiveerd om het beste uit mezelf te halen.

Een voorbeeld: bij diverse klanten krijg ik de kans om minder ervaren collega’s te begeleiden. Zorgen dat andere mensen aan het werk blijven, goed begrijpen wat ze moeten doen en zelf ook mijn werkzaamheden af krijgen is een leuke uitdaging. Daarnaast ben ik sinds kort betrokken bij een klein team dat diverse (complexere) steekproeven voorbereidt voor diverse klanten en opdrachten. Hierdoor doe ik nieuwe kennis op die ik kan toepassen bij mijn andere klanten.

Saskia Nijman over werken bij BDO

Ook de gezelligheid op de afdeling is iets wat ervoor zorgt dat ik met veel plezier naar mijn werk ga. Elke vrijdagmiddag drinken we op kantoor samen een drankje om de week af te sluiten en er worden verschillende informele activiteiten georganiseerd. Het hoogtepunt vind ik de damesuitjes die 2 tot 3 keer per jaar worden georganiseerd. Hierdoor heb ik mijn collega’s ook op een persoonlijk vlak beter leren kennen, iets wat ik zelf heel leuk vind.

Ook iets voor jou?

Lijkt het je na het lezen van mijn verhaal leuk om je carrière bij BDO te starten, of om mij en mijn collega’s beter te leren kennen? Neem dan vooral contact met ons op, en misschien zie ik je dan wel bij het volgende BDO-uitje!

BDO Accountants & Adviseurs