Wat zijn de beste adviesbureaus van ons land?

Geschreven door
Redactie JIF

Gepubliceerd
03 dec 2022

03 dec 2022 • door Redactie JIF

De Nederlandse consultancy markt telt meer dan 1.000 firma’s, van ’s werelds grootste kantoren en bekende partijen van eigen bodem tot middelgrote bureaus, boutiques en nichespelers.

Om te achterhalen welke partijen tot de kopgroep behoren, beoordeelde Consultancy.nl alle kantoren in de markt op een reeks aan criteria. Vanuit een branchebrede en datagedreven benadering werden zo de marktleiders geïdentificeerd.

De beste adviesbureaus van Nederland 2022 ranking zet kantoren in de schijnwerpers die een reputatie hebben weten op te bouwen als de meest vertrouwde, deskundige en invloedrijke partijen van ons land. Lijsten van topadviesbureaus zijn opgesteld voor zo’n 40 sectoren en 40 expertisegebieden.

De methodologie is gebaseerd op een analyse over verschillende dimensies, waaronder dienstverlening, reputatie, benchmarks van analisten, awards, online voetafdruk, kennisleiderschap en populariteit op de Consultancy.org platforms (met name Consultancy.nl). Bureaus opgenomen in de ranking zijn gesorteerd langs vijf niveaus: Diamond, Platinum, Gold, Silver en Bronze.

Alle adviesbureaus met een aanwezigheid in Nederland komen in aanmerking voor de ranking. Er is geen opt-in voor deelname, ook werken we niet met shortlists of andere (financiële) drempels die partijen mogelijk kunnen uitsluiten van deelname.

De Consultancy.nl ranking volgt eerdere lanceringen in het Midden-Oosten en Australië. De komende maanden zal Consultancy.org zijn beste adviesbureaus-ranking uitrollen naar verschillende andere markten, waaronder Europa, het Verenigd Koninkrijk, Azië, India, Canada en de Verenigde Staten – waarbij alle resultaten uiteindelijk zullen culmineren in de ‘Top consulting firms in the World’ ranking.

Bron https://www.consultancy.nl/rankings/2022