Moore MTH en KroeseWevers willen fuseren

Geschreven door
Redactie JIF

Gepubliceerd
20 nov 2022

20 nov 2022 • door Redactie JIF

Moore MTH en KroeseWevers zijn van plan om per 1 januari 2023 te fuseren. De twee accountantskantoren hebben een overeenkomst getekend om samen verder te gaan.

Als gevolg van de fusie ontstaat een accountants- en adviesorganisatie met ruim 900 medewerkers, 35.000 klanten, twintig multidisciplinaire vestigingen, 37 partners en bijna honderd miljoen euro omzet per jaar. 

Beide organisaties zijn al “goede buren” van elkaar, met vestigingen in aangrenzende regio`s. Moore heeft momenteel dertien kantoren, met name in Midden- en Noord-Oost Nederland. KroeseWevers heeft zeven vestigingen in Noord- en Oost-Nederland.

Groeiambities

De samenvoeging is bedoeld om toenemende wet- en regelgeving, digitalisering, krapte op de arbeidsmarkt en de toegenomen behoefte aan talentontwikkeling het hoofd te bieden. Ook moet het groeiambities helpen verwezenlijken. 

Voor klanten wordt met de fusie de continuïteit van de multidisciplinaire dienstverlening geborgd, stellen beide organisaties. De specialistenteams voor btw-advies, corporate finance, IT-dienstverlening, subsidieadvies en personeel- en salarisadvies worden versterkt. Ook denken de twee organisaties samen beter te kunnen innoveren en nieuwe diensten te ontwikkelen. 

Internationaal netwerk

Door aansluiting bij het internationale Moore-netwerk en een serviceline ‘International’ met een eigen German-desk, wordt de internationale positionering versterkt. Moore heeft in 114 landen vestigingen en het netwerk biedt mogelijkheden om exchange-programma’s voor medewerkers op te zetten.

Moore MTH en KroeseWevers zijn voornemens op 1 januari 2023 te fuseren. Op dat moment wordt ook de nieuwe naam bekend gemaakt. Vervolgens moet de integratie geleidelijk vorm krijgen. In de tussentijd opereren beide organisaties nog onder hun eigen naam.

Bron https://www.accountant.nl/nieuws/2022/11/moore-mth-en-kroesewevers-willen-fuseren/