Alles doen om nieuwe medewerkers aan boord te krijgen

Geschreven door
Redactie JIF

Gepubliceerd
03 nov 2022

03 nov 2022 • door Redactie JIF

De arbeidsmarkt staat op springen: dit zijn de bizarste secundaire voorwaarden

Gratis op vakantie, lekker eten in een sterrentent of kosteloos van geslacht veranderen? Nu de arbeidsmarkt uit zijn voegen barst, wringen werkgevers zich in de gekste bochten om aan personeel te komen en begint het gevecht om de sollicitant bizarre vormen aan te nemen. Een bloemlezing.

In de Verenigde Staten hebben grote bedrijven er al langer een handje van om opmerkelijke arbeidsvoorwaarden aan te bieden. Bij Apple en Facebook is het mogelijk om eicellen te laten invriezen op kosten van de zaak. Bent u geen vrouw? Ga dan bij Goldman Sachs aan de slag, want bij die bank is een gratis geslachtsoperatie onderdeel van de secundaire arbeidsvoorwaarden.

Gratis op vakantie

Waar het voorheen alleen voor de allerbeste studenten mogelijk was om een baan te bemachtigen bij een gerenommeerd advocatenkantoor, lijkt het tij nu gekeerd. De strijd om aanstormend talent is nu zo verhit dat kantoren (waaronder naar het schijnt DLA Piper) zelfs bachelorstudenten al een arbeidscontract onder de neus schuiven.

Bij CMS zijn ze naarstig op zoek naar nieuwe kandidaat-notarissen, maar hebben ze geen zin om met bachelorstudenten te flirten. In plaats daarvan is het mogelijk om op kosten van de zaak een vliegticket te krijgen voordat er ook nog maar één uur is gewerkt. Zo worden niet alleen meer studenten aangetrokken, maar kunnen de kersverse notarissen ook uitgerust aan de bak, laten we ons vertellen door een recruiter.

Lees hier verder...

Bron:https://www.quotenet.nl/zakelijk/a41798383/dit-zijn-de-meest-bizarre-secundaire-voorwaarden/