Accountantskantoren in trek bij investeerders

Geschreven door
Redactie JIF

Gepubliceerd
24 okt 2022

24 okt 2022 • door Redactie JIF

Investeerders versnellen de consolidatieslag van accountantskantoren bij middelgrote en kleinere accountantskantoren op de Nederlandse markt.

Dat concludeert het Financieele Dagblad nadat PIA Group, een middelgroot kantoor in België, een joint venture is aangegaan met Brouwers Accountants uit Zwolle. De Belgische miljardair Filip Balcaen heeft via zijn investeringsfonds Baltisse een belang van ruim 40 procent in PIA Group.

Het FD ziet een trend ontstaan, omdat private-equityfonds Waterland vorige maand ook al investeerde in De Jong & Laan. Beide investeerders geven aan meer overnames te willen doen, en er zou nog een onbekend aantal investeringen op stapel staan via andere geldschieters.

PIA Group laat ook weten in gesprek te zijn met "een fors aantal partijen", en dan zou het voornamelijk gaan om kantoren van twintig tot honderd medewerkers. In België is PIA ook succesvol het overnamepad opgegaan, waar het in een paar jaar groeide van een klein samenwerkingsverband van enkele accountants tot vijftig kantoren en een omzet van 85 miljoen euro. Het doel is volgens PIA Group om binnen één tot twee jaar na de big four de grootste speler op de markt te worden.