Yahoo koopt nieuws-app en maakt jongen uit London multimiljonair

27/03 Van de redactie

Internetbedrijf Yahoo heeft zo’n 30 miljoen dollar neergeteld voor de nieuws-app Summly van Nick D’Aloisio, een 17-jarige tiener uit Londen.

Yahoo heeft de overname zelf bekendgemaakt in een blogpost. Summly maakt op basis van een algoritme een relevante samenvatting van nieuwsartikelen en presenteert die in een korte paragraaf die op het scherm van je iPhone past. Zo vat je meteen de essentie van een artikel en kan je eventueel doorklikken naar het volledige stuk.

 

De app van D’Aloisio zag oorspronkelijk het licht als Trimit, een tooltje dat hij al in 2011 heeft gecreëerd om de informatie op webpagina’s samen te vatten. Na een investering van 250.000 dollar door multimiljonair Li Ka-shing, oprichter van Horizon Ventures, werd Summly geboren.

 

Summly zal door de overname ophouden te bestaan als app, maar komt binnenkort terug tot leven in Yahoo’s mobiele producten. D’Aloisio en zijn team zullen zich aansluiten bij Yahoo’s afdeling voor mobiele en opkomende technologieën.

Yahoo heeft zelf niet vrijgegeven hoeveel ze precies betaald hebben voor Summly, maar volgens AllThingsD gaat het om zo’n 30 miljoen dollar, waarvan 10 procent in aandelen.

 

Dat is een stevige prijs voor een app van ongeveer vijf maanden oud, met nog geen miljoen downloads sinds de lancering.Maar de app werd ook bestemeld als een van de beste apps in de App Store in 2012 en is dan ook een mooie aanwinst voor het bedrijf.


CEO Marissa Mayer zet volop in op de overname van veelbelovende apps om Yahoo een plaats te geven in het mobiele landschap. Zo kocht het bedrijf eerder ook al recommendatie-app Stamped en de mobiele video-chat startup OnTheAir.


Bron| ZD net

Terug naar overzicht

Jobs In Finance is een uitgave van Jobs 4 Professionals.

Alle rechten voorbehouden. Copyright © 2018 www.jobsinfinance.nl.