Twitter maakt 1600 mensen nu al miljonair

12/11 Van de redactie

De beursintroductie van de sociaalnetwerksite Twitter heeft van 1.600 mensen dollarmiljonairs gemaakt, berekende marktonderzoeksbureau Privco. Binnen de groep van 1600 bevinden zich uiteraard veel medewerkers van Twitter.

Maar zij zijn niet de enigen die zich in de handen wrijven. Want de federale belastingdienst en die van Californië hebben volgens Privco dankzij de operatie zicht op 2,2 miljard dollar inkomsten.


Twitter trok vorige week naar de beurs tegen 26 dollar per aandeel, fors meer dan de eerste prijs die het voor ogen had (17 à 20 dollar). Het aandeel explodeerde de eerste dag en eindigde op 44,90 dollar, 74 procent boven de intekenprijs.

 

Jack Dorsey en Evan Williams, twee van de oprichters van Twitter, zijn de grootste winnaars van de beursintroductie. Dankzij de koersexplosie op de eerste beursdag was hun belang respectievelijk ruim 1 miljard en 2,6 miljard dollar waard.

 

Die zijn trouwens niet de grootste aandeelhouders van Twitter. Dat is het fonds Rizvi Traverse Management, met een participatie van 15,6 procent. Investeerder Suhail Rizvi kocht in 2010 een eerste pakket aandelen en bouwde nadien zijn belang stelselmatig op. Bij de openingskoers was het belang meteen 3,8 miljard dollar waard.

 

Onder de andere kapitaalverstrekkers van het eerste uur bevinden zich onder meer JP Morgan, Spark Capital en Union Square Ventures. 

 

Bron| Detijd

Terug naar overzicht

Zoek per startpagina

Financiële vacatures Amsterdam
Assistent accountant
Registeraccountants
Accountancy
Risk managementAssistent controller
Directie en management
Financiële vacatures Rotterdam
Financiële administratie
Auditor
Financial controller
Fiscale vacatures
Financiële dienstverlening
Business controller
Financiële vacatures Utrecht

Jobs In Finance is een uitgave van Jobs 4 Professionals.

Alle rechten voorbehouden. Copyright © 2017 www.jobsinfinance.nl.