Top 5 carrière brekers

17/10 Van de redactie

Iedereen krijgt de mogelijkheid om deels zijn of haar carrière te beinvloeden. Vaak gaat het om cruciale besluiten op cruciale momenten. Wat zijn 5 mogelijke carrière brekers in plaats van carrière boosters? Hier een lijstje om goed in de gaten te houden.


1. Ik had die baan niet moeten nemen alleen voor het geld. Veel mensen krijgen spijt van banen die ze feitelijk geaccepteerd hebben voor het mooie salaris. Het komt regelmatig voor dat door deze eenzijdige keuze de baan eindigt door teleurstellingen. Realiseer je dat salaris een van de voorwaarden is maar het mag nooit de hoofdmotivatie zijn om voor die baan te kiezen.

 

2. Had ik maar eerder mijn baan opgezegd. Mensen die blijven hangen bij hun werkgever maar eigenlijk ontevreden zijn verliezen simpelweg tijd. Door de onzekerheid, verlies van status etc gaan mensen stug door, vroeg of laat worden ze wellicht gedwongen afscheid te nemen. Dit in tegenstelling tot mensen die wel die stap zetten en vrijwel altijd goed terecht komen omdat ze hun passie hebben gevolgd. De mensen die je dan spreekt zeggen bijna allemaal unaniem dat ze beter nog eerder hadden kunnen vertrekken.

 

3. Had ik maar het vertrouwen om mijn eigen business te starten. Mensen roepen het vaak, ik start mijn eigen bedrijf, maar niet evenveel doen het daadwerkelijk. Voel je je een ondernemer in een bedrijf dan wil dat nog niet zeggen dat je ook ondernemer op eigen benen kan worden. Anderzijds heb je passie en een wil en een product dat kan slagen is het meer dan de moeite waard een businessplan te maken en op zoek te gaan naar financiering. Medewerkers die ondernemer zijn geworden zijn enorm enthousiast over de vrijheid die het ze heeft gebracht, de meesten zouden nooit meer terug willen keren naar werken voor een baas.

 

4. Had ik maar beter mijn best gedaan op school/universiteit. De basis voor je carrière wordt gelegd op school, universiteit of andere beroepsopleiding. De concurrentie op de arbeidsmarkt neemt alleen maar toe dus zit je nog in deze fase denk dan goed na hoe je het beste kan voorbereiden op de start van je loopbaan. Kies de juiste vakken, opleiding of vervolgopleiding, leg de lat hoog, toon dus ambitie en doe als het even kan (internationaal) ervaring op. Er zijn veel mensen die zich pas later realiseren dat dit belangrijke elementen zijn.

 

5. Sta open voor nieuwe job opportunities. Dit kan zowel binnen als buiten je huidige bedrijf zijn. Sommige managers worden gevraagd om een klein bedrijf te gaan leiden of een business unit met grote potentie om hard te groeien. Soms lijkt het lastig je huidige comfortabele omgeving vaarwel te zeggen maar juist nieuwe omgevingen leveren nieuwe vormen van inspiratie op. Bovendien zet je jezelf in de spotlight, je bent niet bang om uitdagingen aan te gaan en doelen te realiseren in een nieuwe omgeving. Veek worden uit deze groep op termijn de echte leiders gekozen.

 

Bron| Harvard Business Review

Terug naar overzicht

Jobs In Finance is een uitgave van Jobs 4 Professionals.

Alle rechten voorbehouden. Copyright © 2017 www.jobsinfinance.nl.