Record aantal hoog opgeleiden bezoekt de Emigratiebeurs

06/02 Van de redactie

De 17e EmigratieBeurs (9 en 10 februari Expo Houten-Utrecht) kent een record aantal ingeschreven bezoekers met hogere opleiding. Bijna 6000 Ingenieurs, IT-ers en Medisch Personeel maken deel uit van de naar verwachting 11.000 bezoekers. 

 

Zij zijn speciaal benaderd om met hun CV op de beurs te solliciteren bij bedrijven, ziekenhuizen en overheden uit landen als Zweden, Frankrijk, Duitsland, Ierland, Canada en Zwitserland, die actief op zoek zijn naar hoog opgeleide Nederlanders. Voor deze doelgroep zijn duizenden banen per direct beschikbaar.Hoogste aantal Emigranten in 2012 volgens CBS

Volgens de bevolkingsteller van het CBS verlaten dagelijks 395 mensen Nederland (jaarbasis: 144.175). Dit is het hoogste aantal emigranten sinds 1900.
Als gevolg van de crisis, oplopende werkloosheid, de irritatie over toenemende criminaliteit, files en verslechterende mentaliteit verlaten steeds meer mensen Nederland. Onder hen een groeiende groep van hoger opgeleiden. 

Europa's grootste EmigratieBeurs

De beurs biedt het actueel aanbod aan direct beschikbare banen uit meer dan 100 landen. Deskundigen uit de verschillende landen adviseren vrijblijvend in 150 stands en 80 presentaties en workshops. 
Naast de meer gebruikelijke emigratielanden zijn dit jaar ook de Filipijnen, Ecuador, Bulgarije, Uruguay en zelfs (ondanks hun hoge eigen werkloosheid) Spanje aanwezig.
Alleen al de stand van uitkeringsinstantie UWV/Eures biedt een database met meer dan 2 miljoen vacatures over heel Europa.
De EmigratieBeurs is hiermee Europa's grootste evenement op het gebied van wonen, werken, studeren en ondernemen in het buitenland.


Bron| Emigratiebeurs

Terug naar overzicht

Jobs In Finance is een uitgave van Jobs 4 Professionals.

Alle rechten voorbehouden. Copyright © 2018 www.jobsinfinance.nl.