Private equity richt pijlen op Douwe Egberts

28/03 Van de redactie

D.E. Master Blenders 1753 nv (DE.AE) is in gesprek met grootaandeelhouder Joh. A. Benckiser (JAB) over een overnamebod op het Nederlandse koffie- en theebedrijf.

De groep investeerders onder leiding van JAB, de Duitse investeringsmaatschappij van de familie Reimann, heeft DE benaderd met een indicatief bod van EUR12,75 per aandeel cum dividend.


JAB heeft in oktober 2012 zijn belang in DE verhoogd naar ruim 15%, nadat het Duitse bedrijf bij de beursgang in juni 2012 al een belang nam van ongeveer 12%. De investeringsmaatschappij voert momenteel een boekenonderzoek uit.
Het bestuur van DEMB geeft aan dat de onderhandelingen zich in een vroeg stadium bevinden en dat het voorstel zorgvuldig wordt bestudeerd. Verdere mededelingen volgen wanneer de omstandigheden daarom vragen.


Kort na aankondiging schiet het aandeel omhoog. Omstreeks 10.00 uur noteert het aandeel 26% hoger op EUR12,11.
Over JAB wordt al langer gespeculeerd dat het DE volledig zou willen inlijven. Het heeft al meerderheidsbelangen in koffiebedrijven Peet's Coffee & Tea Inc. en Caribou Coffee. Ook heeft het concern een minderheidsbelang in Reckitt Benckiser Group plc (RB.LN) en heeft het geinvesteerd in Coty Inc. en Labelux, waar onder meer Jimmy Choo, Bally en Belstaff onder vallen.


Peter Harf, Olivier Goudet en de Nederlander Bart Becht, die in het verleden aan het hoofd stond bij Reckitt Benckiser, beheren het fonds van meer dan $10 miljard van de familie Reimann, een van de rijkste families van Duitsland.


Bron| Dow Jones

Terug naar overzicht

Jobs In Finance is een uitgave van Jobs 4 Professionals.

Alle rechten voorbehouden. Copyright © 2018 www.jobsinfinance.nl.