People, Planet en Profit primaire doelen voor bedrijven

21/01 Van de redactie

De waarde van bedrijven moet niet alleen worden bepaald door de geboekte winst. Ook de invloed van bedrijven op (de gezondheid van) mensen en op de aarde moet meewegen, stelt DSM-topman Feike Sijbesma.

 

„Via de fiscus kunnen bedrijven worden gestimuleerd om meer aandacht aan mens en milieu te besteden: lagere belastingen voor bedrijven die het goed doen, hogere voor de ondernemingen die alleen aandacht hebben voor winst.” Sijbesma gaat zijn plan om mens en milieu net zo belangrijk te maken als winst deze week toelichten op het World Economic Forum in Davos aan toppolitici en -ondernemers uit de hele wereld.

 

Gisteren sprak hij er al over in het tv-programma Buitenhof. Het is volgens de DSM-topman onvermijdelijk dat bedrijven een andere rol in de samenleving gaan spelen. „De macht van het bedrijfsleven is de afgelopen eeuw enorm gegroeid. Als je meer macht hebt, moet je meer verantwoordelijkheid tonen. Ze moeten niet alleen winst maken, maar de mensen en de aarde evenzeer koesteren. Bedrijven moeten voortaan drie primaire doelen hebben: waarde toevoegen aan de mens, de aarde en de financiële resultaten: people, planet en profit. Dat kan bijvoorbeeld door bij te houden of voedselproducenten minder zout en minder vet in het eten doen of verf maken zonder oplosmiddelen en natuurlijk minder CO2 uitstoot.”


Bron| Limburger

Terug naar overzicht

Jobs In Finance is een uitgave van Jobs 4 Professionals.

Alle rechten voorbehouden. Copyright © 2018 www.jobsinfinance.nl.