Nieuwe CFO voor KPMG

27/10 Van de redactieKPMG wil Barbara Lamberts (1967) benoemen tot lid van de raad van bestuur en chief financial officer. Zij treedt op 1 november in dienst van de accountantsorganisatie.

 

Lamberts zal de cfo-positie overnemen van Han van Delden, die wel lid blijft lid van de raad van bestuur, maar verantwoordelijk wordt voor Markets & Clients, zo heeft KPMG vandaag bekendgemaakt. De voorgenomen benoeming wordt aan de AFM ter toetsing voorgelegd.

 

Lamberts was tot en met vorig jaar bestuurder en cfo van Kinderopvang Nederland (het huidige Partou) en is registercontroller. Ze heeft vanuit die hoedanigheid jarenlange ervaring in financiële- en leidinggevende functies, onder andere bij ABN Amro en Aegon.

 

Volgens bestuursvoorzitter Jan Hommen had KPMG al eerder "vastgesteld dat de CFO-positie in de raad van bestuur met een externe deskundige wordt ingevuld". Volgens Hommen is "het verder professionaliseren en versterken van de financiële functie binnen KPMG een belangrijke prioriteit waarvoor we heel goed de kritische blik van buiten kunnen gebruiken".

 

Barbara Lamberts zegt "de grote uitdagingen waarvoor KPMG staat" ook te zien als een kans. "Het spreekt mij bijzonder aan dat KPMG de ambitie heeft om weer de norm te worden in de accountancy- en advies sector. Aan die belangrijke missie wil ik graag in mijn nieuwe rol bijdragen. Ik zie er naar uit om daaraan met mijn toekomstige collega's te werken."

 

Bron| Accountant.nl

Terug naar overzicht

Jobs In Finance is een uitgave van Jobs 4 Professionals.

Alle rechten voorbehouden. Copyright © 2018 www.jobsinfinance.nl.