Loyens & Loeff meest populair onder studenten

27/06 Van de redactie

Een nieuw jaar, een nieuw onderzoek onder (rechten)studenten naar de meest aantrekkelijke werkgever. Waaruit blijkt dat rechtenstudenten opnieuw Loyens & Loeff het aantrekkelijkste advocatenkantoor vinden om bij te gaan werken. 

Dit blijkt uit een nieuw onderzoek van Universum, een organisatie die werkgevers helpt nieuw talent aan te trekken, gehouden onder ruim 10.000 Nederlandse studenten. Het grote kantoor is onder meer populair dankzij de Loyens & Loeff Academy (zie foto), een speciale, praktijkgerichte opleiding voor nieuwe medewerkers en advocaat-stagiairs. Het kantoor neemt overigens niet de koppositie in van de top tien van ‘The Netherlands Ideal Employers’ volgens rechtenstudenten: die plek wordt ingenomen door de Rijksoverheid.

 

Loyens & Loeff staat op de tweede plaats, gevolgd door onder meer De Brauw Blackstone Westbroek, Stibbe en NautaDutilh. Aankomend juristen hebben volgens deze lijst niet alleen belangstelling voor advocatenkantoren. Ook grote bedrijven als KLM, Shell en Ernst & Young hebben de top tien gehaald. Bij andere groepen studenten is Google de grote favoriet; alleen onder rechtenstudenten behaalt het bedrijf geen top tien-positie. Volgens Universum geeft het onderzoek niet alleen de populariteit van bedrijven onder studenten weer, maar zeggen de uitkomsten ook veel over de posities en onderlinge verhoudingen in de recruitmentmarkt.

 

Bron| Rechtenstudie

Terug naar overzicht

Jobs In Finance is een uitgave van Jobs 4 Professionals.

Alle rechten voorbehouden. Copyright © 2017 www.jobsinfinance.nl.