Meer vraag naar business controllers

28/01 Van de redactie

De groei in de vraag naar financieel specialisten blijft toenemen. Vooral in het laatste kwartaal van 2014 piekte de groei in de vraag naar business controllers, business analisten en financieel directeuren. De groeiende vraag blijft voorlopig aanhouden vanwege de toenemende behoefte aan financieel specialisten met businesskennis en specialisaties.

Businesskennis
De versnelling in het laatste kwartaal komt behalve door de toegenomen vraag ook door een inhaaleffect uit een zwakker derde kwartaal. Het stijgende aantal vacatures zit duidelijk in bepaalde functiecategorieën. 'Deze eenzijdige groei zal de komende tijd continueren door toenemende behoefte aan financieel specialisten met businesskennis en steeds verdergaande specialisatie', zegt Erik Kolthof, competence director Finance bij Yacht.

Auditors en treasurers

De vraag naar accountancymedewerkers lag volgens Yacht het hele jaar op een zeer hoog niveau. De vraag naar uitvoerende financieel specialisten zoals administrateurs en financial controllers was structureel laag. De grootste fluctuatie is te zien bij business analisten, business controllers, financieel directeuren en nichespecialisten zoals auditors en treasurers. Na een moeizaam derde kwartaal groeide de vraag naar deze functionarissen in het vierde kwartaal 2014 met percentages die volgens Yacht uiteenlopen van 30% tot 60%.

Al langere tijd is er sprake van een toenemende vraag naar specialisten met een gedegen bedrijfseconomische kennis gecombineerd met ruime werk- en branche-ervaring. Ontwikkelingen als big data en snel wijzigende businessmodellen vereisen volgens Yacht de inzet van ervaren financieel specialisten die kennis combineren met goede persoonlijke vaardigheden. Vaardigheden als business impact en het kunnen verbinden van mensen en de business vanuit een financieel perspectief.

 

 

Bron| Controllersmagazine

Terug naar overzicht

Jobs In Finance is een uitgave van Jobs 4 Professionals.

Alle rechten voorbehouden. Copyright © 2018 www.jobsinfinance.nl.