Europese landen langs de meetlat qua economie, wie scoort goed en wie niet?

24/07 Van de redactie

Het nieuwsagentschap Bloomberg ging op zoek naar de economische perspectieven van de Europese landen over vijf jaar, dus tegen 2018. Nederland vinden we terug op plek 10.

 

Het stelde een ranking op uitgaand van de verwachte evolutie van de economie, het gemiddelde inkomen, de werkloosheid, de ongelijkheid in de maatschappij en andere criteria. De maximumscore 100 werd voorbehouden voor het land met de perfecte perspectieven – wat natuurlijk niet bestaat.

 

De grafiek geeft een overzicht van de oefening van Bloomberg. Het absolute topland in Europa is Noorwegen, dat een score van 80 haalt. Dat heeft veel te maken met de rijkdom aan olie en gas in het land, maar nog veel meer met de verstandige manier waarop de Noren met die natuurlijke rijkdommen omgaan. Helemaal onderaan staan de vier kneusjes van de eurozone: Spanje, Griekenland, Portugal en Italië. Opmerkelijk is dat Bloomberg tot de conclusie komt dat Spanje er over vijf jaar nog slechter voorstaat dan Griekenland, al is het verschil niet meer dan een nuance.

 

Bron| Trends

Terug naar overzicht

Jobs In Finance is een uitgave van Jobs 4 Professionals.

Alle rechten voorbehouden. Copyright © 2018 www.jobsinfinance.nl.