Enorme vraag naar accountants

27/04 Van de redactie

De vraag naar accountants is momenteel zo groot, dat veel studenten terwijl ze nog studeren al gestrikt worden door accountantskantoren.

Dat schrijft De Stentor. Hogescholen Windesheim en Saxion zien door de aantrekkende economie nog zelden een student zonder baan. "Bij de laatste twee diploma-uitreikingen had iedereen al een baan. Op één student na, die eerst nog een wereldreis wilde maken. Hij zei: "Als ik terug ben bel ik gewoon een kantoor en ben ik zo aan het werk." Dat geeft wel aan hoe de markt momenteel is", aldus Coen Bongers van hogeschool Windesheim in Zwolle.

Jan Jaap Boontjes, woordvoerder van de Koninklijke Nederlandse Beroepsorganisatie van Accountants (NBA), beaamt dat er inderdaad veel vraag naar accountants is en dat de kantoren moeite hebben om vacatures te vullen. De markt is volgens Boontjes wel aan het reageren op het tekort. "Gemeenten hadden bijvoorbeeld veel moeite om accountants te vinden voor het controleren van de jaarrekening.  We zien dat een aantal kleine kantoren zich daarin is gaan specialiseren, waardoor alle gemeenten inmiddels weer een accountant hebben gevonden". Ook verwacht Boontjes dat het tekort wat zal afnemen door intensieve werving van opleidingen.

 

Bron | De Stentor

Terug naar overzicht

Jobs In Finance is een uitgave van Jobs 4 Professionals.

Alle rechten voorbehouden. Copyright © 2018 www.jobsinfinance.nl.