CFO's meer positief over economie

12/09 Van de redactie

Het optimisme van Europese CFO’s is weer verder gestegen. In vergelijking met voorgaand kwartaal is ruim de helft van de financieel bestuurders positiever over de economische vooruitzichten. Er wordt weer geïnvesteerd; CFO’s verwachten het komende jaar meer uit te geven aan kapitaal, technologie en R&D. 

Dit blijkt uit de Global CFO Survey, uitgevoerd door Duke University en TiasNimbas Business School, ondersteund door universiteiten in Japan, Zuid-Afrika en Brazilië.

Het sentiment lijkt langzaamaan te verbeteren
Voor het eerst in jaren is meer dan de helft van de Europese CFO’s optimistisch over de economie. Daarmee zijn er meer Europese bestuurders positief dan Amerikaanse. Ongeveer een derde van de Amerikaanse CFO’s ziet de economie met vertrouwen tegemoet. Amerikanen waarderen de eigen economie wel beter dan Europese financieel bestuurders, respectievelijk op 58,2 en 55,7 (op een schaal van 100). Praktisch alle bestuurders maken zich wel nog zorgen over de zwakke consumentenvraag, de prijsdruk en de wereldwijde economische instabiliteit.
Van de Europese financieel bestuurders is 47 procent gunstiger gestemd over de vooruitzichten van het eigen bedrijf. Het gemiddelde optimismeniveau staat op 64,2 (gemeten op een schaal van 100). Het vertrouwen zorgt ervoor dat bedrijven weer meer gaan investeren en dat uitgaven voor technologie en R&D stijgen (respectievelijk met gemiddeld 3,1 procent, 5,1 procent en 4,5 procent).

 

 

lees meer

 

Bron| Managersonline

Terug naar overzicht

Jobs In Finance is een uitgave van Jobs 4 Professionals.

Alle rechten voorbehouden. Copyright © 2017 www.jobsinfinance.nl.