8 zaken die je gelukkiger maken in je carrière

05/02 Van de redactie

Deze lijst van kleine aanpassingen in je dagelijkse routine maken een groot verschil in je leven en carrière.

 

1. Start iedere dag met bepaalde verwachting

De meeste mensen zijn kritisch over zichzelf. Niet voldoen aan je eigen verwachtingen kan leiden tot teleurstelling. Start dan ook iedere dag met gevoel dat je die dag een paar mooie zaken gaat realiseren. En doe dat ook.

 

2. Neem tijd om te plannen en prioriteiten te stellen

Iedereen is druk, druk, druk, hikt aan tegen gevoel te veel zaken te moeten doen op een dag. Met als gevolg dat to do lijstjes alleen maar langer worden. Pik de zaken uit je to do lijst eruit die je echt dichter bij je doelen brengen, doe die eerst en laat de rest rusten.

 

3. Wees beleefd en help anderen

Wees beleefd voor anderen, op kantoor maar ook op straat en in de trein. Help anderen indien nodig, bijvoorbeeld ouderen met oversteken.

 

4. Accepteer andermans mening

Discussies over politiek en bijvoorbeeld religie(s) kunnen soms leiden tot hevige emoties. Realiseer je dat iedereen een eigen mening heeft, er is geen goed of fout, laat anderen dus in hun waarde in plaats van je eigen mening op te dringen.

 

5. Ga uit van goede bedoelingen

Oordeel niet te snel, je weet vaak niet waarom mensen bepaalde zaken zeggen of doen. Met een open mind bereik je meer bij mensen en groepen.

 

6. Eet goed en gezond, beweeg!

We zitten steeds vaker en steeds langer achter ons bureau en met name computer. Eenzijdige houdingen zijn funest voor lichaam en op termijn ook geest. Probeer korte pauzes te nemen, ga een stukje lopen of ga de fitness in op kantoor. Neem sowieso zo veel als mogelijk de trap en eet op vaste tijden gezond en duurzaam voedsel, hiermee blijf je langer productief.

 

7. Focus op zaken waar je verschil kan maken

Grootste vijand van geluk is zorg over zaken die je toch niet onder controle hebt. Focus liever on the job, wat je wel onder  controle hebt en kan bewerkstelligen, doe dat goed en het geeft je voldoening.

 

8. Evalueer de dag en slaap goed

Aan het eind van de dag, voor je naar bed gaat bijvoorbeeld, is het goed de dag nog even kort te evalueren, wat ging er goed en minder goed. Schrijf iets op waar je trots op bent of denk er aan, het geeft je de juiste mood voor de nacht.

 

 

Bron| INC

Terug naar overzicht

Jobs In Finance is een uitgave van Jobs 4 Professionals.

Alle rechten voorbehouden. Copyright © 2017 www.jobsinfinance.nl.