6 tips voor een betere werkplek

14/01 Van de redactie

De meeste mensen hechten veel belang aan een aangename en inspirerende werkplek. Je brengt vaak de hele dag zittend achter je bureau door, en met een paar eenvoudige veranderingen kan je je bureau veel aantrekkelijker maken. Wij geven je een paar tips voor een betere en mooiere werkplek.

  • Ruim je bureau op. Er mag niet te veel op je bureau liggen. Als je bureau te vol ligt, ziet het er rommelig uit. Een opgeruimd bureau verhoogt je productiviteit en is tijdbesparend.Een opgeruimd en overzichtelijk bureau is ook een teken dat je je zaakjes op orde hebt. Probeer je bureau aan het eind van de dag op te ruimen, zodat je de volgende ochtend aan een opgeruimd bureau kan beginnen werken.

 

  • Verberg apparatuur en kabels. Probeer de kabels achter je bureau te verbergen en plaats je printer, modem en alle andere elektronica die je niet constant nodig hebt uit het zicht. Ook als je voldoende ruimte hebt, geeft dit een rommelige indruk.

 

  • Schep orde in je kantoormateriaal. Houd veelgebruikte benodigdheden bij de hand en bewaar zaken die je minder vaak gebruikt in een kast. 

 

  • Zet een plant op je bureau. Planten nemen stikstof op en geven zuurstof af, zodat de luchtkwaliteit in je kantoor verbetert. Een plant is ook rustgevend en een stimulans voor je creativiteit.

 

  • Plaats een aantal foto's op je bureau. Zet bijvoorbeeld een kalender met foto's van je vrienden of gezin op je bureau. Maar overdrijf niet. Als je te veel foto's op je bureau hebt staan, lijkt het alsof je liever thuis zit dan op je werk. 

 

  • Doe zoveel mogelijk papierloos. Druk niet al je e-mails af. Scan de belangrijkste documenten, zodat je ze van je bureau kan verwijderen. Dit is ook handig als je veel op reis bent, want dan heb je altijd alles bij de hand. Op deze manier zorg je er ook voor dat vertrouwelijke documenten buiten bereik van anderen blijven.

 

Bron| Stepstone

Terug naar overzicht

Jobs In Finance is een uitgave van Jobs 4 Professionals.

Alle rechten voorbehouden. Copyright © 2017 www.jobsinfinance.nl.