6 tips om je baas te laten weten dat je klaar bent voor promotie

07/05 Van de redactie

Je voelt dat je klaar bent voor de next step binnen je bedrijf maar je bent niet de enige natuurlijk met dit plan. Hoe zorg je er voor dat je de volgende stap echt gaat zetten, deze 6 tips kunnen je hierbij helpen.

1. Dress for success


Het klinkt als een no brainer maar het werkt echt, zorg er voor dat je er altijd goed verzorgd uit ziet.

 

2. Be punctual and prepared

Zorg dat je altijd op tijd bent, niet alleen op kantoor maar ook bij afspraken en afspraken nakomen, medewerkers die dit consequent doen hebben absoluut een streepje voor.

 

3. Ask questions and make suggestions

Stel regelmatig vragen, het geeft aan dat je bezig bent met je bedrijf en de business nog beter wil leren kennen. Doe ook suggesties richting je collega's en/of je baas, niet om het sec te doen natuurlijk maar om gericht je werkomgeving en je bedrijf vooruit te helpen.

 

4. Go the extra mile

Waar anderen wellicht het mooi geweest vinden ga jij nog even door; dat betekent soms een paar uur langer werken of in het weekend maar het toont wel de drive die nodig is om het verschil te maken.

 

5. Brighten up the place

Heb een positieve attitude tegenover de business en natuurlijk je collega's, ook als het allemaal even tegen zit. Stel open vragen en stel je ook open voor kritiek, je zal worden gewaardeerd als collega en mensen willen graag met je werken.


6. Communicate your desires effectively

Laat op het juiste moment luid en duidelijk weten aan je baas dat je er NU klaar voor bent. Voor jezelf opkomen voelt voor sommigen wat ongemakkelijk maar het is in een bedrijf nodig soms als wake-up call; voor je baas is dit bovendien het ultieme bewijs dat je in je eigen capaciteiten vertrouwen hebt nu en voor je nieuw beoogde rol.

Terug naar overzicht

Jobs In Finance is een uitgave van Jobs 4 Professionals.

Alle rechten voorbehouden. Copyright © 2018 www.jobsinfinance.nl.