6 lessen van echt productieve mensen

15/01 Van de redactie

Ben je ook wel eens jaloers op mensen in je omgeving die bergen werk verzetten, privé veel ondernemen en heel gelukkig en relaxed door het leven gaan? Hier 6 adviezen om dit ook te kunnen.

Een ieder heeft 24 uur per dag tot zijn of haar beschikking. Toch is de een veel beter in staat de uren nuttig te gebruiken zonder in de stress te schieten of alleen maar te roepen ik ben druk, druk, druk, hoe doe je dat?

 

1. Stel prioriteiten


Maak keuzes in je leven wat wel te doen en wat niet. Focus je op zaken die productief zijn en ook leuk zijn. Als je een groot gezin wilt doe dat dan maar realiseer je dat een gezin veel tijd kost, als je die tijd niet er voor over hebt doe het dan niet anders word je uiteindelijk niet gelukkig. Kies ook een beroep wat je leuk vindt en waar je ook andere leuke zaken naast kan doen. Als je het laatste wilt maar je werk belemmert je hierin dan raak je vroeg of laat teleurgesteld.

 

2. Ga voor efficiency


Je kan niet alles goed doen, realiseer je dat. Zaken waar je goed in bent doe je vaak met meer plezier en kosten je relatief weinig tijd. Ga dus geen zaken aanpakken die je niet liggen of waar je heel veel tijd in moet stoppen die je niet hebt. Richt je leven in op zaken die je wilt en herken zaken waar je dus nee tegen moet zeggen.

 

3. Bundel activiteiten

 

Mensen hebben vaak issues met indelen van genoeg tijd voor werk, vrienden, familie, sport etc. Stop direct met het vinden van een balans tussen al deze zaken. Probeer te zoeken hoe je zaken kan combineren. Probeer dus bijvoorbeeld ook vrienden te maken op je werk, ga met klanten naar een sportevent of beter nog ga samen met ze sporten.

 

4. Ban alle tijdverspilling uit


Social media, vrienden, familie, collega's, ze kunnen je allemaal veel tijd kosten dus geef duidelijk je grenzen aan. Mooi voorbeeld is het ingraven in je email-box, probeer dit te voorkomen en selecteer alleen de belangrijke zaken anders heb je volstrekt geen tijd over voor andere zaken wat weer ten koste gaat van je energie. Spreid je activiteiten, doe regelmatig andere zaken dat houd je scherp en vol energie.

 

5. Blijf leren, sta open voor nieuwe zaken


In eerste instantie denk je vaak dat nieuwe zaken aanleren tijd kost maar op termijn kan het een zegen zijn en veel tijd schelen zodat je je meer kan focussen op je prioriteiten. Altijd open staan om ergens een uurtje terug te winnen is het devies, het schept lucht in je dagelijkse planning.

 

6. Blijf altijd positief

 

Het heeft geen enkele zin om te blijven piekeren over zaken die toch niet gedaan zijn op een dag. Het is onmogelijk iedere dag een hele lijst af te werken, leg je daarbij neer. Wees blij als je taken hebt uitgevoerd en goed hebt uitgevoerd, vier het even als een kleine overwinning en ga weer door. Het maken van lijstjes blijft een aanrader want iedereen vindt het heerlijk een actie door te strepen of aan te vinken als gedaan.

 

Bron| Inc.com

 

 

Terug naar overzicht

Jobs In Finance is een uitgave van Jobs 4 Professionals.

Alle rechten voorbehouden. Copyright © 2018 www.jobsinfinance.nl.