5 tips voor gezond eten op werk: goed voor fysiek en minder stress

22/02 Van de redactie

De strijd tegen stress kan op veel fronten gevoerd worden, ook in de keuken. Deze ingrediënten zijn bij uitstek geschikt om onze stressbestendigheid aan te scherpen.

Bedrijven besteden steeds meer aandacht aan de gezondheid van medewerkers, denk aan de opkomst van fitness op kantoor, massages maar ook een catering met onder meer biologische producten. Je kunt natuurlijk ook zelf veel doen om in goede conditie te blijven op het werk, de volgende producten dragen bij aan een beter welzijn.

 

1. Volkorenbrood. Koolhydraten stimuleren de productie van serotonine in ons brein, een stofje waar we ons blij door voelen. Complexe koolhydraten worden trager verteerd, waardoor de aanvoer van serotonine langer op peil blijft. Hetzelfde geldt voor muesli, volkorenpasta en ouderwetse harvermoutpap. 

 

2. Sinaasappels. Iedereen weet dat ze veel vitamine C bevatten, maar niet iedereen beseft dat je daarmee de stresshormonen in je brein te lijf kan gaan. Volgens sommige onderzoeken is het dan ook slim om voor een stresserende opdracht wat extra vitamine C te gebruiken.

 

3. Spinazie. Je wordt er niet alleen beresterk van, maar het is ook een bron van magnesium. Wie daar een gebrek aan heeft, zal het moeilijker vinden om zich te concentreren en loopt meer kans op hoofdpijn. Alle groene bladgroenten zijn trouwens rijk aan magnesium, net als soja en zalm. 

 

4.  Pistachenoten. Noten en zaden zijn rijk aan omega 3-vetzuren, die pieken in de stresshormonen tegengaan. Een handvol per dag verlaagt het cholesterolniveau en helpt je beschermen tegen stress. Om dezelfde reden mogen we best wat vaker vette vis zoals zalm op ons bord leggen.

 

5. Avocado’s. Stress veroorzaakt bij veel mensen een hoge bloeddruk, en één manier om daar iets aan te doen is genoeg kalium opnemen. Een avocado bevat daar dubbel zoveel van als een banaan, en het is een gezond alternatief als je lichaam snakt naar iets vets.

 

Bron| GO

Terug naar overzicht

Jobs In Finance is een uitgave van Jobs 4 Professionals.

Alle rechten voorbehouden. Copyright © 2018 www.jobsinfinance.nl.