5 lessen van echt slimme mensen

11/11 Van de redactie

Sta jezelf niet in de weg, blijf leren en omarm tips van slimme mensen opdat je op een steeds hoger niveau gaat functioneren.

 

1.  Sta open voor een gesprekspartner, ook al zegt een stem van binnen het is niks, probeer geen vooroordelen te hebben, ga open een gesprek in, de kans is groot dat er meer opportunities ontstaan.

 

2.  Denk je het niet eens te zijn met je gesprekspartner probeer argumenten te zoeken waarom hij/zij wel het bij het rechte eind zou kunnen hebben. Dat is een prima oefening om jezelf te challengen, mocht je bij je initiele standpunt blijven dan heb je in elk geval een betere argumentatie hiervoor.

 

3.  Ook al ben je van nature niet een nieuwsgierig type probeer dat wel te zijn en handel ook zo. Proactief luisteren en vragen stellen werkt effectief is gebleken. Niet alleen neemt je gesprekspartner of professor je meer serieus, je dwingt jezelf om over zaken na te denken en krijgt op die manier een beter zicht op de materie.

 

4.  Kom tot de kern, in ieder betoog zit een kern van waarheid, probeer die te doorgronden en analyseer of je er wat mee kan.

 

5.  Probeer te focussen op de inhoud en niet de persoon die de inhoud brengt. Een saai persoon, iemand waar je op het eerste gezicht weinig mee hebt kan wel degelijk een interessante opportunity voor je hebben. 

 

Bron| Inc.com

Terug naar overzicht

Jobs In Finance is een uitgave van Jobs 4 Professionals.

Alle rechten voorbehouden. Copyright © 2018 www.jobsinfinance.nl.