GROEPSCONTROLLER bij de Ridder Groep in Harderwijk

Werkgever
De Ridder Groep
Plaats
HARDERWYK
Regio
Gelderland
Niche
Financieel
Branche
Techniek, Overig
Dienstverband
Onbepaalde tijd, Tijdelijk
Opleidingsniveau
WO
Ervaring
3-5 jaar, 5-10 jaar
Aanstelling
Fulltime

De Ridder Groep is een internationaal opererend familiebedrijf dat bestaat uit 6 businessunits. De organisatie kent 2 activiteiten: Agri-systemen: het ontwikkelen, produceren en verkopen van aandrijf- en klimaatsystemen voor de bedekte tuinbouw, intensieve veeteelt en gewasbewaring Datasystemen: het ontwikkelen van ERP-software voor productiebedrijven

OVER DEZE VACATURE

De Ridder Groep in Harderwijk is op zoek naar een Groepscontroller voor circa 2 jaar. Ridder is een middelgroot internationaal productiebedrijf met vestigingen in 7 landen. Ben jij Registeraccountant en werkzaam in het bedrijfsleven? Dan maken wij graag kennis met jou!

BEDRIJF

De Ridder Groep is een internationaal opererend familiebedrijf dat bestaat uit 6 businessunits. De organisatie kent 2 activiteiten:

 • Agri-systemen: het ontwikkelen, produceren en verkopen van aandrijf- en klimaatsystemen voor de bedekte tuinbouw, intensieve veeteelt en gewasbewaring
 • Datasystemen: het ontwikkelen van ERP-software voor productiebedrijven

De grondvesten van de Ridder Groep zijn in 1953 al gelegd. In dat jaar startte de heer F.A. Nugteren in Ridderkerk een bedrijf dat machines ontwikkelde en produceerde voor de land- en tuinbouw. Deze vestiging te Ridderkerk is bepalend geweest voor de naam Ridder evenals voor de succesvolle groei van de onderneming. In 1963 werd het bedrijf verplaatst naar Harderwijk, waar meer ruimte voor verdere groei aanwezig was.

De Ridder Groep heeft eigen vestigingen in Nederland, Frankrijk, Spanje, de Verenigde Staten, Mexico, Canada en China en heeft circa 300 medewerkers in dienst. Ridder realiseerde in 2016 een omzet van ruim € 63 miljoen. De organisatie maakt een gezonde groei door en kijkt met veel ambitie naar de toekomst. De sfeer binnen Ridder kenmerkt zich door professionals die informeel met elkaar omgaan en hard werken aan de organisatiedoelen.

Functieomschrijving

Vanwege doorgroei in de organisatie is de Ridder Groep op zoek naar een Groepscontroller. Voor de duur van circa 2 jaar zal de Groepscontroller zich voornamelijk gaan richten op: De administratie van de holdingvennootschappen Het consolideren van de resultaten van alle vennootschappen behorend tot de Ridder Groep Het professionaliseren van rapportages Het aansturen van (financiële) verbeterprojecten Het begeleiden van de Jr. Groepscontroller De Groepscontroller geeft functioneel sturing aan de Jr. Groepscontroller en vallen beide onder de directe verantwoordelijkheid van de CFO Ridder Groep. De intentie is dat de Jr. Groepscontroller over circa 2 jaar door kan groeien naar de functie van Groepscontroller.

Functie-eisen

 • Een afgeronde WO-opleiding richting accountancy of controlling, gevolgd door relevante opleidingen en/of cursussen
 • Circa 5 jaar relevante werkervaring als (groep) controller of als (register) accountant bij een internationaal productiebedrijf met meerdere vestigingen
 • Kennis van financieel-economische en administratieve processen, moderne bedrijfsvoering, bedrijfsrisico’s en risicobeheersing, de begrotings- en beleidscyclus en planning & control
 • Ervaring met consolidatiesoftware is een must, ervaring met Microsoft Dynamics NAV is een wens
 • Ervaring met het voeren van complexe projectenadministraties
 • Gedegen kennis van lokale wet- en regelgeving, valuta’s, belastingen en in- en export
 • Zeer goede communicatieve en sociale vaardigheden
 • Goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift
 • Administratief organisatorisch, (informatie)systeemtechnisch, en bedrijfseconomisch goed onderlegd

Wij bieden

Een tijdelijke opdracht voor circa 2 jaar waarna de mogelijkheid zal worden onderzocht om elders binnen de Ridder Groep in vast dienstverband te treden. Werken bij Ridder betekent een baan in een nuchtere en informele cultuur waarbij ondernemerschap gewaardeerd wordt. Er is veel ruimte voor eigen initiatief en verantwoordelijkheid.

 • Goede primaire arbeidsvoorwaarden
 • Fulltime functie (38 uur)
 • 24 vakantiedagen
 • Reiskostenvergoeding

Salaris

Goede primaire arbeidsvoorwaarden

Contactgegevens

Neem voor meer informatie contact op met Suzanne Meerman:

 • +31 (0)6 211 346 69
 • suzannemeerman@yer.nl

 

De Ridder Groep

Resized Image

-
/

Jobs In Finance is een uitgave van Jobs 4 Professionals.

Alle rechten voorbehouden. Copyright © 2017 www.jobsinfinance.nl.