Manager Financiële Administratie

Werkgever
Stichting Havensteder
Plaats
Rotterdam
Regio
Noord-Brabant, Noord-Holland, Zuid-Holland
Niche
Financieel
Branche
Overheid/Non-profit
Salarisindicatie
€ 3.000 - € 5.000, € 5.000 - € 7.000
Dienstverband
Onbepaalde tijd
Opleidingsniveau
HBO+, HBO
Ervaring
3-5 jaar
Aanstelling
Fulltime
Referentienummer
145613

Solliciteer op deze vacature

Wij zijn Havensteder!
Bij ons is geen dag hetzelfde. Onze omgeving verandert volop en dat heeft invloed op ons werk. Dat maakt werken bij Havensteder afwisselend, boeiend en soms onvoorspelbaar. Kun jij dat aan? Dan ben je van harte welkom!

We zijn een grote woningcorporatie. We zijn sterk in wonen. Wat je ook doet, uiteindelijk is dat waar je aan werkt: mensen met een beperkt inkomen of kwetsbare positie een thuis bieden. 

Onze afdeling Financiële administratie is op zoek naar een manager Financiële administratie. Een collega die stevig in zijn of haar schoenen staat.

De afdeling Financiële administratie
De afdeling Financiële administratie is onderverdeeld in 3 subafdelingen. Deze subafdelingen zijn de financiële administratie (debiteuren & crediteuren), servicekosten en financiële informatievoorziening. 

De baan:
Als manager Financiële administratie ben je verantwoordelijk voor het functioneren en de resultaten van de afdeling Financiële administratie, het financieel-administratief beleid, de financieel-administratieve werkprocessen en de vakinhoudelijke borging van een aantal specifieke aandachtsvelden binnen de financiële administratie, waaronder juiste en tijdige fiscale aangiften. De manager stuurt de ruim 20 medewerkers aan in de uitvoering van de werkzaamheden binnen de afdeling. Met de medewerkers werk je continu aan verbetering van de processen en de kwaliteit. 

Je:

 • ontwikkelt jaarlijks een afdelingsplan met afdelingsdoelen, benodigde mensen en middelen en draagt zorg voor de realisatie hiervan;
 • draagt zorg voor de deelbegroting Financiële Administratie, ten behoeve van de begroting Financiën en Middelen;
 • bent verantwoordelijk voor het opleiden, coachen en motiveren van medewerker binnen de afdeling;
 • verbetert samen met de medewerkers continu de processen van de afdeling;
 • initieert en begeleidt LEAN verbetertrajecten met behulp van aangereikte LEAN blackbelt-tools;
 • onderhoudt netwerken in het belang van de financiële administratie en vertegenwoordigt Havensteder in dat kader in externe overleggen;
 • adviseert de directeur Financiën & Middelen over het beleid vanuit de aandachtsvelden financieel-administratief beleid en financieel-administratieve processen;
 • is mede verantwoordelijk voor het opstellen van het fiscaal beleid en adviseert het directieteam;
 • is eindverantwoordelijk voor het ontwikkelen en implementeren van fiscale instrumenten en procedures ter ondersteuning van de fiscale processen;
 • ontwikkelt met de organisatie een service level agreement en draagt zorg voor de realisatie;
 • evalueert periodiek de interne klanttevredenheid over het financieel-administratief beleid en bijbehorende werkprocessen;
 • is verantwoordelijk voor het ontwikkelen, uitwerken en evalueren van de administratieve organisatie, de financiële informatievoorziening, de betaalorganisatie van Havensteder, de inbedding van de fiscale instrumenten en de contacten met de belastingdienst.


Het profiel:
Je hebt minimaal HBO werk- en denkniveau (financiële richting) met ten minste 3 jaar ervaring in een vergelijkbare functie. Je bent resultaat- en klantgericht en cijfermatig/analytisch goed onderlegd. Verder beschik je over uitstekende communicatieve vaardigheden, organisatievermogen en overtuigingskracht. Je bent een echte teamspeler en zet graag de mensen in hun kracht. Ook werk je graag samen met alle afdelingen binnen Havensteder en streef je continu naar verbetering van de werkprocessen. Bovendien ben je gemotiveerd om vanuit een open, actieve en lerende houding jezelf en je team continu te ontwikkelen. De motivatie om steeds met elkaar te streven naar optimalisatie van de processen is een must, daarbij is ervaring met LEAN een pré. 

Ons aanbod:

 • Leuke collega’s in een hecht team en een fijne werkplek.
 • Een prima salaris (min € 4.633 – max € 6.263) schaal M van de Cao Woondiensten.
 • Een arbeidsovereenkomst van een jaar, met optie tot verlenging.
 • Samenwerking binnen een gevarieerde afdeling FA en directie Financiën & Middelen en met andere teams in de organisatie.
 • Een online Havensteder academie om te blijven leren en ontwikkelen.


Reageer!
Stuur ons uiterlijk 31 mei 2017 je CV en korte motivatie via de ''Solliciteer'' button o.v.v. manager Financiële administratie.

Eerst wat meer weten?
Bel dan met Rinus Kroon (directeur Financiën & Middelen) 010 - 333 32 17. Informatie over de sollicitatieprocedure krijg je bij Bianca Schell (adviseur HRM) 010 - 333 35 53.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld. 


Overige informatie:

 • Wanneer je voor ons de geschikte kandidaat bent, voeren we een screening uit. Wat dit inhoudt, lichten we toe tijdens het gesprek.
 • Een assessment kan onderdeel uit maken van de sollicitatieprocedure.

Trefwoorden: Vacature, Fulltime, Rotterdam, Financieel specialist, Financieel manager, Manager financiële administratie.

Contactgegevens

Bianca Schell, 010 - 333 35 53

Solliciteer op deze vacature


 

Stichting Havensteder

Resized Image

-
/

Jobs In Finance is een uitgave van Jobs 4 Professionals.

Alle rechten voorbehouden. Copyright © 2017 www.jobsinfinance.nl.