Finance Controller

Werkgever
Samskip
Plaats
Rotterdam
Regio
Zuid-Holland
Niche
Financieel
Branche
Transport/Logistiek
Dienstverband
Onbepaalde tijd
Opleidingsniveau
WO, HBO
Ervaring
3-5 jaar, 5-10 jaar, > 10 jaar
Aanstelling
Fulltime

Solliciteer op deze vacature

Jouw financiële carrière naar een hoger niveau tillen? Zet je in voor Samskip en optimaliseer ons financiële beleid. Solliciteer direct en groei internationaal!

Aan de slag als financieel expert

Als Finance Controller ben je onderdeel van de afdeling Finance & Control, die continu bezig is met het optimaliseren van de bedrijfsvoering en ondersteunende processen. Je vormt het aanspreekpunt in onze organisatie rondom operationele, financiële vraagstukken, en houdt je continu bezig met het optimaliseren van de inrichting en uitvoering van alle financiële processen. Daarnaast neem je op projectbasis deel aan projecten en ondersteun je onze business door relevante trends te signaleren, analyseren en rapporteren. Je werkt nauw samen met wereldwijde administraties.

Enkele verantwoordelijkheden zijn:

 • De financiële administratie van diverse business units coördineren en zorgdragen voor de actualiteit en correctheid ervan, zodat zij de juiste beslissingen kunnen maken.
 • Informatie aan collega’s en het lokaal management controleren, analyseren en verstrekken.
 • Financiële maandrapportages en jaarverslaggeving tijdig en kwalitatief vastleggen en opstellen, waarna je analyses maakt.
 • Liquiditeiten beheren, periodiek prognoses opstellen en treasury werkzaamheden uitvoeren.
 • De financiële activiteiten van de afdeling Planning & Control ondersteunen, evenals de planning- en controlcyclus uitvoeren.


Ben jij het financiële talent dat wij zoeken?

Werken in de logistieke sector is een passie van je; je ziet transport als een uitdaging die je met beide handen aangrijpt. Je toont initiatief, gaat praktijkgericht te werk en kunt zelfstandig een hoop voor elkaar krijgen, mede door jouw uitstekende communicatieve vaardigheden. Kwaliteit verlies je nooit uit het oog; je weet dan ook precies in kaart te brengen waar wij als organisatie financieel nog wat kunnen verbeteren.

Daarnaast:

 • beschik je over een hbo- of wo-diploma richting bedrijfseconomie of accountancy;
 • heb je minimaal 3 jaar relevante werkervaring als Assistent Controller, en wil je bij voorkeur doorgroeien naar Finance Manager of Business Controller;
 • bezit je kennis van SAP-systemen en –software;
 • beheers je de Nederlandse en Engelse taal uitstekend, zowel in woord als in geschrift.


Jouw toekomst, ons aanbod
Bij Samskip ga je aan de slag binnen een ambitieuze, dynamische en professionele werkomgeving, waarin jij het verschil kunt maken met jouw financiële expertise. Blink uit in wat je doet en groei mee met ons bedrijf binnen de transportsector.

“We don’t just move containers, we move careers forward too.”

Dit bieden wij jou:

 • Een marktconform salaris, inclusief vakantiegeld en een dertiende maand;
 • 28 vakantiedagen en een pensioenvoorziening;
 • Een tegemoetkoming in woon-werkverkeer.
   

Geïnteresseerd?

Ben jij in staat om ons financieel te ondersteunen en wil jij je graag verder ontwikkelen op financieel gebied? Dan zien wij jouw cv en motivatie graag tegemoet: klik op de “Solliciteer” button en versterk ons team als Finance Controller!

Over Samskip

Samskip is een transportbedrijf dat wereldwijd transport en transportgerelateerde services biedt over land, zee, spoor en via de lucht. Wij richten ons in het bijzonder op kostenefficiënt, duurzaam en milieuvriendelijk vervoer. Met een omzet van meer dan 632 miljoen euro is Samskip één van de grootste transportbedrijven binnen Europa, met kantoren in 24 landen in Europa, Noord- en Zuid-Amerika, Azië en Australië en ongeveer 1520 werknemers in totaal.

Trefwoorden: Vacature, Fulltime, Rotterdam, Assistent Controller, Business Controller.

Contactgegevens

Samskip

Solliciteer op deze vacature


 

Samskip

Resized Image

-
/

Jobs In Finance is een uitgave van Jobs 4 Professionals.

Alle rechten voorbehouden. Copyright © 2017 www.jobsinfinance.nl.