medior financial controller HRM

Werkgever
Politie
Plaats
Rotterdam
Regio
Zuid-Holland
Niche
Financieel
Branche
Overheid/Non-profit
Dienstverband
Onbepaalde tijd
Opleidingsniveau
HBO
Ervaring
3-5 jaar, 5-10 jaar
Aanstelling
Fulltime

Solliciteer op deze vacature

Voor uitbreiding van het team financiële uitvoeringsondersteuning HRM zoeken we een medior financial controller HRM. Het in werking brengen en houden van de financiële ruggegraat van de nationale politie is een flinke klus en brengt veel nieuwe mogelijkheden en uitdagingen met zich mee, daarom zoeken we een collega die het leuk vindt om mee te bouwen aan een stevig fundament.

Wat ga je doen?
Als medior financial controller stel je realisatiecijfers en toelichtingen op voor de financiële planning & controlproducten van het HRM-budget en stel je financiële stuurinformatie beschikbaar aan de budgethouder van de Dienst HRM. Je bent in staat om financiële gegevens te vertalen ten behoeve van non-financials. Dit betekent dat je klantvragen specificeert en maatwerk levert.

Ook draag je bij aan het oplossen van (financiële) vraagstukken zoals business cases, rechtmatigheid en procesverbeteringen gericht op financiële sturing. Je brengt gegevens van verschillende organisatieonderdelen bij elkaar om goed onderbouwd te kunnen analyseren en adviseren alsmede verbetering in de huidige werkwijzen aan te reiken. Hierbij is het scheiden van hoofd- en bijzaken cruciaal. Om deze meerwaarde te kunnen leveren onderhoud je een netwerk, signaleer je kansen en weet je in brede zin weet welke ontwikkelingen er spelen. Vanuit jouw rol binnen het team draag je kennis en vaardigheden over en stimuleer je collegas hun vakbekwaamheid op een hoger niveau te brengen.

Wie ben jij?
Financial controlling is voor jou een soort tweede natuur. De organisatie en zo ook het team FUO HRM zijn nog volop in ontwikkeling en dat kan betekenen dat nog niet alle paden gebaand zijn. Jij vindt het leuk om op onderzoek uit te gaan en door middel van samenwerking tot gewenste resultaten te komen. Je bent leergierig, zelfstandig en onafhankelijk in je oordeel- en adviesvorming en hebt een groot verantwoordelijkheidsgevoel. Een open leerhouding én een professionele beroepshouding zijn voor jou een vanzelfsprekendheid. Je rafelt (financiële) vraagstukken uiteen en legt gemakkelijk verbanden tussen gegevens. Je kunt overtuigen doordat je jouw argumenten stellig en enthousiast overbrengt met oog voor de zienswijze van de ander. Je bent collegiaal en stelt het gezamenlijk belang voorop.

Daarnaast voldoe je aan de volgende eisen:

 • hbo werk- en denkniveau en een afgeronde financiële opleiding, bijvoorbeeld in bedrijfseconomische richting en/of accountancy;
 • je hebt ruime kennis van de financiële planning- & controlcyclus;
 • bij voorkeur heb je affiniteit met en/of kennis van overheidsfinanciën en HRM-processen;
 • gevorderde kennis van Excel


Waar ga je werken?

De Dienst Financiën is onderdeel van het Politiedienstencentrum en bestaat uit de afdelingen Financiële Beleidsondersteuning, Financiële Uitvoeringsondersteuning en de Financiële Administratie. Verdeeld over deze afdelingen zijn ongeveer 300 medewerkers werkzaam. De dienst zorgt voor de ondersteuning bij de planning- & controlcyclus op uitvoerend niveau. Hiernaast worden taken uitgevoerd op onder andere de volgende gebieden: financiële administratie, rapportage, treasury en belastingen & subsidies.

De teams financiële uitvoeringsondersteuning (FUO) richten zich op de ondersteuning van de operationele eenheden en de bedrijfsvoeringsonderdelen HRM, FM, IV en Staf Korpsleiding. De FUO-teams ondersteunen en adviseren de budgetverantwoordelijken bij de uitvoering van de financiële planning- & controlcyclus.
Het team Financiële Uitvoeringsondersteuning Human Resource Management (FUO HRM, 14 fte formatie) ondersteunt binnen het domein HRM. Hierbij kun je denken aan gecentraliseerd budget voor salarissen & sociale lasten, personeel van derden, detacheringen, bedrijfsgeneeskunde kosten en opleiding & vorming. Dagelijkse werkzaamheden zijn budgetteren, analyseren en rapporteren maar ook meedenken in business cases ten behoeve van besluitvorming.

Wat bieden wij?
Er is ruimte voor 1 fte. Omdat goede mensen belangrijk zijn binnen de politie investeren we in jouw toekomst. We bieden uitgebreide ontwikkelingsmogelijkheden en een vaste aanstelling, waarbij een proeftijd van 1 jaar van toepassing is.

Verder kun je het volgende van ons verwachten:

 • het bruto maandsalaris bedraagt maximaal 4233,- (schaal 10 Bbp) op basis van een 36-urige werkweek;
 • 8% vakantie- en eindejaarsuitkering;
 • goede pensioenregeling;
 • betaald ouderschapsverlof;
 • meer info over verlof, regelingen en mogelijkheden.


De formele functie binnen het functiegebouw van de politie is bedrijfsvoeringspecialist B.

Interesse?
Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Marloes Mulder, financieel relatiemanager HRM, via tel. 06 - 31 00 23 80 of via email marloes.mulder@politie.nl of met Huub Sijbers, sectorhoofd FUO, tel. 06 - 82 00 04 74. Neem voor vragen over de sollicitatieprocedure contact op met het Frontoffice Recruitment & Selectie, tel. 088 - 66 22 300.

Interesse? Reageer dan uiterlijk 14 maart 2017 via de 'Solliciteer' button.

Wat verder belangrijk is

 • Een betrouwbaarheids- en geschiktheidsonderzoek (lang) en een assessment kunnen deel uitmaken van de selectieprocedure.
 • De politie maakt werk van diversiteit. Meer hierover lees je op politie.nl.


Trefwoorden: Vacature, Fulltime, Rotterdam, Controlling, Financial Expert.

Contactgegevens

Marloes Mulder

Solliciteer op deze vacature


 

Politie

Resized Image

-
/

Jobs In Finance is een uitgave van Jobs 4 Professionals.

Alle rechten voorbehouden. Copyright © 2017 www.jobsinfinance.nl.