Tax Specialist

Werkgever
Koninklijke BAM Groep
Plaats
Bunnik
Regio
Utrecht
Niche
Financieel
Branche
Bouw
Dienstverband
Onbepaalde tijd
Opleidingsniveau
WO
Ervaring
5-10 jaar, > 10 jaar
Aanstelling
Fulltime

Solliciteer op deze vacature

Zet je skills als fiscalist in op tax accounting en tax risk management bij een beursgenoteerde, complexe projectorganisatie.

Wat ga je doen?
Als tax specialist combineer je twee rollen in een functie. Ongeveer 50% van jouw tijd besteed je aan tax accounting en breng je tax accounting binnen BAM naar een hoger niveau. Je maakt hierbij de vertaalslag van fiscale naar commerciële cijfers en vice versa, zodat het belang van de werkwijze en eventuele aanpassingen hierop breed wordt gedeeld. Voor de andere helft houd je je – vanuit de doelstelling dat BAM fiscaal in control wil zijn - bezig met het verder uitrollen en monitoren van het tax control framework (TCF). Je vindt het een uitdaging om je te verdiepen in de regelgeving op het gebied van btw, loonheffingen en vennootschapsbelasting, en de inventarisaties die jij uitvoert op de in het TCF vermelde beheersmaatregelen breng je op overtuigende manier over aan de business.

Jouw verantwoordelijkheden:

  • Je beoordeelt – en geeft feed back op - tax accounting rapportages van Nederlandse en buitenlandse BAM bedrijven en ondersteunt waar nodig die bedrijven bij het opstellen ervan
  • Je bent contactpersoon richting de externe accountant op het gebied van tax accounting en stelt de fiscale toelichtingen op ten behoeve van de jaarrekening
  • Je coördineert de dataverzameling en -analyse in het kader van country-by-country reporting
  • Je werkt mee aan het verder optimaliseren van het bestaande TCF in Nederland en aan het ontwerp van een vergelijkbaar TCF in de overige thuismarkten van BAM
  • Je begeleidt de controle van de werking van de in het TCF opgenomen beheersmaatregelen
     

Wie zoeken wij?
Je hebt WO werk- en denkniveau en bij voorkeur een opleiding afgerond in de richting Fiscaal Recht, Fiscale Economie, Accountancy of vergelijkbaar. Je bent thuis in de fiscale wet- en regelgeving, IFRS (en in het bijzonder IAS12) en je hebt een uitstekende beheersing van de Engelse taal.
Je hebt tenminste vijf jaar relevante werkervaring, opgedaan bij een grote, internationale en beursgenoteerde organisatie of bij een grote accountants- of adviesorganisatie. Je hebt specifieke kennis van tax risk management en bent bedreven in het maken van risicoanalyses en overzichtelijke rapportages.
Je bent volhardend, analytisch en cijfermatig sterk en je gaat procesmatig te werk. Je stemt jouw
communicatie af op de ontvanger en weet je boodschap op duidelijke en aansturende wijze over te brengen.

Wat bieden wij?
Een specialistische, tweezijdige rol bij een nuchtere, Hollandse organisatie die internationaal opereert. Koninklijke BAM Groep is sinds 1959 genoteerd aan Euronext Amsterdam. Op onze website https://www.bam.com/nl/investor-relations kun je jaarrapporten, financiële berichtgeving en het investor relationsbeleid terugvinden.
Je komt te werken op het hoofdkantoor in Bunnik, in een team dat bestaat uit vijf ervaren specialisten met ieder een eigen takenpakket, dat gezamenlijk gaat voor fiscale optimalisatie. Deze collega’s zullen je uiteraard helpen bij het opdoen van de (fiscale) kennis die je nodig hebt voor het uitvoeren van je werkzaamheden. Je krijgt de vrijheid om zelfstandig te werken en je functie uit te bouwen.

Professionele en gemotiveerde werknemers zijn de pijlers voor het realiseren van onze strategische doelstellingen. Om medewerkers te helpen zich in de juiste richting te ontwikkelen en te bekwamen is BAM Business School het centrum voor kennisoverdracht, kennisuitwisseling en kenniscreatie. BAM biedt haar medewerkers arbeidsvoorwaarden conform de Bouw cao. Voor alle medewerkers jonger dan 35 jaar is er Young BAM. De jongerenvereniging organiseert projectbezoeken, workshops en sportieve evenementen, waarbij je BAM-collega’s vanuit de hele organisatie leert kennen. 

Over ons
BAM Groep behoort tot de grootste bouwondernemingen van Europa en voert gespecialiseerde bouw- en infrawerken uit in ruim dertig landen. BAM neemt in de thuismarkten Nederland, België, het Verenigd Koninkrijk, Ierland en Duitsland leidende posities in. Kenmerkend voor BAM is het wijdvertakte regionale netwerk van vestigingen, waardoor de onderneming altijd dicht bij de opdrachtgever staat. In de thuismarkten biedt BAM opdrachtgevers een omvangrijk producten- en dienstenpakket.

Interesse?
Solliciteer via de 'Solliciteer' button.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Trefwoorden: Vacature, Utrecht, Fulltime, Belasting specialist, Tax accounting.

Contactgegevens

Willemijn Vos
0615607619

Solliciteer op deze vacature


 

Koninklijke BAM Groep

Resized Image

-
/

Jobs In Finance is een uitgave van Jobs 4 Professionals.

Alle rechten voorbehouden. Copyright © 2017 www.jobsinfinance.nl.