Senior adviseur bedrijfsvoering

Werkgever
Belastingdienst
Plaats
Rotterdam
Regio
Zuid-Holland
Niche
Financieel
Branche
Overheid/Non-profit
Salarisindicatie
€ 3.000 - € 5.000, € 5.000 - € 7.000
Dienstverband
Onbepaalde tijd
Opleidingsniveau
WO
Ervaring
3-5 jaar
Aanstelling
Fulltime

Solliciteer op deze vacature

Senior adviseur bedrijfsvoering
Belastingdienst/Douane

Functieomschrijving
Ben jij in staat om bedrijfsresultaten te onderzoeken en voor anderen inzichtelijk te maken? En weet jij hoe je - met jouw ervaringen - een belangrijke control-, advies- en ondersteunende rol kan vervullen richting ons managementteam? Kun jij bijdragen aan het in control zijn van een organisatieonderdeel? Word jij onze senior adviseur bedrijfsvoering van de afdeling bedrijfsvoering van de Douane van de Belastingdienst? 

De afdeling bedrijfsvoering is onderdeel van het Douane Landelijk Kantoor (DLK) en adviseert over en ondersteunt in de primaire processen van de Douane. Daarbij ligt de focus op het ondersteunen en stimuleren van een effectieve en efficiënte inzet van beschikbare mensen en middelen om de doelstellingen van de organisatie te realiseren. 

In jouw rol van senior adviseur bedrijfsvoering draag jij hieraan bij door het managementteam van de Douane en de afzonderlijke regiokantoren te informeren, te adviseren en te ondersteunen op het gebied van de administratieve organisatie, de interne beheersing én controle. Dat doe je door het vervaardigen van beleidsnotities en -voorstellen, productontwikkeling en innovatie. Je ontwikkelt, coördineert en monitort het interne controleproces van de Douane Nederland. En uiteraard analyseer en overzie je dan de omvang, diepgang en risicos van alle relevante beleidsaspecten. En in sommige gevallen verricht je soortgelijke werkzaamheden voor (aanstaande) projecten die uitgevoerd (gaan) worden voor (het landelijk kantoor van) de Douane Nederland. 

Om jouw werkzaamheden optimaal te kunnen verrichten, onderhoud je als senior adviseur bedrijfsvoering nauw contact met de andere specialisten van de Douane Landelijke Service Organisatie met werkzaamheden op het gebied van de administratieve organisatie, interne beheersing én met de partner(s) in business. Je volgt de ontwikkelingen binnen jouw vakgebied nauwgezet en je vertaalt deze naar de processen: je hebt daarvoor zitting in verschillende overstijgende werkgroepen binnen de Belastingdienst. En binnen het team planning, control en verantwoording lever je een actieve bijdrage aan de ontwikkeling van risicomanagement en procesbeheersing van Douane Nederland.

Functie-eisen

 • Je hebt een wo-diploma in een financieel, economische of bedrijfskundige richting.
 • Je hebt uitstekende kennis van bedrijfsvoeringsprocessen.
 • Je hebt kennis van het vakgebied kwaliteitsbeheer, administratieve organisatie, interne beheersing, mandatering en risicomanagement.
 • Je beschikt over uitstekende schriftelijke en mondelinge uitdrukkingsvaardigheden.
 • Én je beschikt over goed ontwikkelde adviesvaardigheden.


Jouw competenties?

 • organisatiesensitiviteit
 • analyseren
 • overtuigingskracht
 • omgevingsbewustzijn
 • plannen en organiseren


Wat vinden we nog meer belangrijk? 
Je communicatieve vaardigheden zijn uitstekend, zowel mondeling als schriftelijk. Op basis van inhoudelijke argumenten ben je in staat om anderen mee te nemen in jouw denkrichting. Je bent enthousiast en betrokken en je beschikt over een flinke dosis doorzettingsvermogen. Tegelijkertijd ben je enorm flexibel en beschik je over een hands-on mentaliteit. Je hebt er zichtbaar plezier in om je te bewegen in een organisatie waarin nog niet alles is vastgelegd en waar je in belangrijke mate kan bijdragen aan de uiteindelijke proces- én productinrichting ervan. En omdat integriteit voor de Douane een belangrijke waarde is, laat jij dat in al jouw handelen zien. Kortom; je bent een plezierig collega en het visitekaartje van de Douane.

Arbeidsvoorwaarden

 • Salarisniveau schaal 12
 • Maandsalaris Min €3.511 – Max. €5.219 (bruto)
 • Dienstverband vaste aanstelling (eventueel met een proeftijd)
 • Minimaal aantal uren per week 36
 • Maximaal aantal uren per week 36


Overige arbeidsvoorwaarden
Naast salaris en vakantiegeld kun je rekenen op een eindejaarsuitkering. De Rijksoverheid hecht sterk aan persoonlijke groei en loopbaanontwikkeling en biedt daarvoor tal van mogelijkheden. Tot de secundaire arbeidsvoorwaarden behoren onder meer ouderschapsverlof, studiefaciliteiten en een vergoeding woon-werkverkeer. Bij de Rijksoverheid heb je een aantal individuele keuzemogelijkheden bij het samenstellen van je arbeidsvoorwaardenpakket.Wij verwachten van onze werknemers dat ze integer zijn. En we vragen aan nieuwe medewerkers een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG). Als deze niet kan worden overlegd, volgt geen aanstelling.

Bijzonderheden
We ontvangen je brief en cv graag in een Word- of PDF-bestand, waarna jouw sollicitatie conform geldende afspraken in beschouwing wordt genomen. Als je een beroep doet op een voorrangspositie, stuur dan ook een kopie van die beschikking mee.

De voorkeur gaat uit naar kandidaten die het meest aansluiten bij het opgestelde profiel. Dit heeft betrekking op zowel de genoemde opleiding(en) als werkervaringseisen. Vermeld deze daarom duidelijk in je cv.
Om bedrijfseconomische redenen worden medewerkers van de Belastingdienst die korter dan twee jaar in hun huidige functie werkzaam zijn of bezig zijn met een startopleiding of inwerktraject niet als eerste in beschouwing genomen.

De selectiegesprekken vinden plaats op 8 november 2017.

Een assessment maakt deel uit van het sollicitatieproces (uitgezonderd interne horizontale kandidaten). Dit assessment is gepland op 20 november 2017. Het maken van een casus, het opvragen van referenties en (online) screening, bijvoorbeeld via databanken, (zoekmachines) en sociale netwerken, kan deel uitmaken van het sollicitatieproces.

Jouw sollicitatie wordt alleen in behandeling genomen als je met de sollicitatie-button reageert en je cv en motivatiebrief zijn bijgesloten. Na sluitingsdatum is het niet meer mogelijk om je sollicitatie in behandeling te nemen. Houd er rekening mee dat het solliciteren technische problemen met zich mee kan brengen. Wacht hiermee dus niet tot het laatste moment.

Meer over jouw toekomstige afdeling
Als senior adviseur bedrijfsvoering maak je onderdeel uit van de afdeling Bedrijfsvoering binnen Douane Landelijk Kantoor (DLK). Deze afdeling heeft als doel de regio's te ondersteunen en te adviseren op het gebied van primaire en ondersteunende processen en de regios te stimuleren om taken op een effectieve en efficiënte wijze uit te voeren. Hierbij ligt de focus op het stimuleren van een effectieve en efficiënte inzet van de beschikbare mensen en middelen om de doelstellingen van de organisatie te realiseren.

In het team Planning, Control en Verantwoording (PCV) werken diverse specialisten nauw met elkaar samen om het management van de Douane en de Douane regios optimaal te ondersteunen en te adviseren ten aanzien van de primaire en ondersteunende processen binnen Douane Nederland. Binnen het team worden naast de advies- en ondersteuningstaken producten ontwikkeld die een directe bijdrage leveren aan de interne beheersing van de Douane. Het team is naast de PVC taken ook verantwoordelijk voor het onderhouden van de contacten met de externe toezichthouders zoals Auditdienst Rijk, Algemene Rekenkamer en Europese Rekenkamer.

Belastingdienst/Douane
Bij de Belastingdienst werken 28.000 mensen verspreid over het hele land. We zijn verantwoordelijk voor heffing, inning en controle van belastingen en premies volksverzekeringen. Daarnaast sporen we fraude op, verrichten we douanetaken en zorgen we voor de uitbetaling van voorlopige teruggaven en huur-, zorg- en kinderopvangtoeslag. In teams werken medewerkers met uiteenlopende achtergronden en opleidingsniveaus aan de dienstverlening voor miljoenen burgers en bedrijven. Maar in welk team of vakgebied je ook werkzaam bent: bij de Belastingdienst heb je direct een verantwoordelijke functie, van waaruit je je in verschillende richtingen verder kunt ontwikkelen.

Douane
Miljoenen tonnen aan goederen worden Nederland in en uit gevoerd over zee, over land en door de lucht. De Douane controleert de in-, uit- en doorvoer van deze goederen. We heffen en innen de verschuldigde invoerbelastingen en binnenlandse accijnzen. Ook beoordelen we of de goederen voldoen aan de wet- en regelgeving op het gebied van veiligheid, gezondheid, economie en milieu (VGEM). Illegaal vervoer van goederen sporen we op. Daarvoor werken we samen met handhavingsdiensten, politie en FIOD. Zo zorgen we ervoor dat de Nederlandse en Europese marktordening functioneert en dragen we bij aan de veiligheid en de kwaliteit van de samenleving.

Contactpersonen
Voor meer informatie over deze vacature:
Kimberley Huizer, Teamleider bedrijfsvoering: 06-11148409
Dennis de Groot, senior beleidsmedewerker: 06-48 58 99 94

Voor meer informatie over de sollicitatieprocedure:
Monique Balk, Adviseur Werving & Selectie: 06-25387750

Solliciteren?
Extern solliciteren
Belastingdienst/Douane nodigt je uit op hun site te solliciteren. Via de 'Solliciteer' button verlaat je deze site ga je direct naar het sollicitatieformulier. Een ieder, ongeacht het geslacht, wordt uitgenodigd te solliciteren, tenzij anders vermeld.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Trefwoorden: Vacature, Fulltime, Rotterdam, Douane, Adviseur, Financieel, Econoom.

Contactgegevens

Kimberley Huizer

Solliciteer op deze vacature


 

Belastingdienst

Resized Image

-
/

Jobs In Finance is een uitgave van Jobs 4 Professionals.

Alle rechten voorbehouden. Copyright © 2017 www.jobsinfinance.nl.